joi, 2 decembrie 2021
AcasăRecomandateÎn ultima lună și jumătate au fost înregistrate o treime din totalul...

În ultima lună și jumătate au fost înregistrate o treime din totalul deceselor de COVID. Cum explică medicii

În total, din martie 2020 până în 15 noiembrie 2021, numărul de morți din cauza Covid este de 53.264 de persoane. În lunile octombrie și noiembrie 2021, numărul morților este de 16.012 persoane ( înegistrate inclusiv pe 15 noiembrie), dintre care 10.499 în luna octombrie și 5.513 în prima jumătate din luna noiembrie.

Medicii spun că numărul imens de cazuri noi înregistrate zilnic a dus la un număr mai mare de cazuri grave și implicit de morți de Covid. Dacă până acum nu era o problemă ca pacienții să primească tratamentul sau să fie internați la ATI, pe lângă lipsa locurilor din spitale din cauza supraaglomerării, medicii spun că au fost și situații atipice pe care le-au întâlnit în valul patru, precum refuzul de a se interna și agresivitatea asupra medicilor care le dădeau tratamentele.

„Le era frică că dacă rămân în spital vor muri. Dar nu numai pacienții, ci și familiile au reacționat la fel, uneori agresiv”, arată Beatrice Mahler, managerul Institului „Marius Nasta” din Capitală.

Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citiți și

Medic revoltat: „Ajung în UPU cu o saturație de 40%, pentru că s-au tratat cu tot ce au găsit pe Facebook, că doar e plin de experți pe acolo…”

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE