Încă un eșec al Inspecției judiciare la „vânătoarea” de procurori incomozi

Data:

Instanța supremă a constatat nulitatea absolută a acțiunii disciplinare exercitată de Inspecția Judiciară față de procurorul Iulian Păncescu de la Parchetul General. Păncescu a fost trimis în judecată disciplinară de IJ, în 2021, pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență.

Pe 7 octombrie anul trecut, ÎCCJ a respins ca nefondat recursul declarat de IJ împotriva hotărârii Secției pentru procurori a CSM care a respins raportul inspectorilor judiciari.

„Constată nulitatea absolută a acțiunii disciplinare” arată instanța supremă, care a obligat Inspecția Judiciară la plata a 2.000 de lei cheltuieli judiciare către procurorul Păncescu. Decizia este definitivă.

Acuzații nefondate

Inspectorii Judiciari, conduși anul trecut de fostul judecător Lucian Netejoru, îl acuzau pe Păncescu de faptul că ar fi emis o ordonanță de clasare într-un dosar vizând-o pe judecatoarea Crina Muntean de la Tribunalul Bihor în loc să decline cauza către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Fost procuror DNA, Iulian Păncescu a semnat rechizitoriul prin care a fost trimisă în judecată Mariana Rarinca, care a ameninţat-o pe Livia Stanciu cu „darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi pentru soţul acesteia”.

În schimbul nedivulgării către presă a acestor informaţii, presupus compromiţătoare, Rarinca i-ar fi pretins Liviei Stanciu, fostă șefă a instanței supreme, suma de 20.000 de euro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu. Reintră Firea în cursă. Și Burduja

PSD-PNL renunță la Cîrstoiu, după o ședință maraton, care...