Încă o minciună despre „stropirea cu viruși”, dezmințită de MAI: „Ministerul nu are în dotare astfel de elicoptere”

Data:

Ministerul Afacerilor Interne a dezmințit o imagine mincinoasă, prezentată pe rețele de socializare ca fiind dovada că autoritățile „îmbolnăvesc” intenționat populația de COVID.

Fotografia cu un elicopter în zbor, în urma căruia se vede o dâră de fum, a fost distribuită de zeci de mii de ori, ștearsă de Facebook, apoi postată din nou și din nou viralizată ca dovada că virusului ar fi fost răspândit de „forțele oculte”.

În realitate, totul este o minciună: imaginea nu este din România, iar aparatul de zbor nu aparține autorităților românești. Și, evident, nu împarte COVID-19.

„Ministerul Afacerilor Interne nu are în dotare astfel de elicoptere, iar imaginile nu sunt din România! În clipul publicat de o persoană și preluat de peste 54 de mii de utilizatori în doar câteva zile nu sunt elicoptere din dotarea MAI.

Le răspundem colegilor noștri de la #rovaccinare și vă asigurăm că vom susține necondiționat sănătatea publică. Fiecare se poate implica”, scrie MAI pe pagina sa de Facebook.

Ministerul Afacerilor Interne îndeamnă românii să raporteze informațiile false.

„Cele mai virale pot fi semnalate la agenția care se ocupă de fact-checking în România: https://verificat.afp.com/contact sau prin e-mail: verificat@afp.com”, se mai arată în postare.

  • Citește și: Ce trebuie să faci dacă ești infectat sau dacă ești contact direct cu o persoană infectată cu SARS-COV-2 (presshub.ro)
  • spot_imgspot_img
    Roxana Stancu
    Roxana Stancu
    Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Distribuie articolul

    spot_img

    Știri de astăzi

    Mai multe articole similare
    Related

    Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă | G4Media.ro

    Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă...

    În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

    În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

    Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

    Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...