Încă un mic pas al Moldovei spre România: bilete integrate pentru călătorii cu trenul și avionul între Chișinău și Iași

Data:

O nouă iniţiativă a activiştilor civici proeuropeni de la Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor (IDEP) din Chişinău vine să aducă Moldova de dincolo de Prut cu un pas mai aproape de România şi, implicit, de Europa.

„Un nou pas în facilitarea călătoriilor între Republica Moldova și România. La propunerea grupului de lucru constituit din reprezentanți ai Căilor Ferate Moldova (CFM), ai Asociației Patronale a Industriei Turismului din Republica Moldova (APIT) și ai Institutului de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP), Compania Naţională de Transporturi Aeriene Române TAROM, împreună cu Căile Ferate din Republica Moldova, a agreat introducerea opțiunii pentru călători de a selecta, la cumpărarea online a biletului de avion pe ruta Iași-Chișinău sau Chișinău – Iași, posibilitatea returului cu trenul.

Opțiunea va fi lansată începând cu sfârșitul verii și urmează a fi popularizată printr-o campanie de informare a călătorilor”, se menţionează într-un comunicat de presă.

Practic, va fi posibilă cumpărarea, de pe o singură platformă, şi a biletului de avion, şi a celui de tren, pe ruta Iaşi-Chişinău şi retur.

„Inițiatorii propunerii sunt convinși, că această măsură va facilita călătoriile dintre cele două țări, România și Republica Moldova, și va impulsiona turismul regional, contribuind la reabilitarea și redresarea post-COVID a acestui sector economic, grav afectat de pandemie.

În vederea atingerii obiectivelor propuse, în luna iunie 2022, în ședința ordinară a Consiliului Județean Iași din 27 iunie, a fost semnat Memorandumul de Înțelegere între TAROM, Căile Ferate din Republica Moldova, Aeroportul Internațional Iași, Consiliul Județean Iași, Asociația Patronală a Industriei Turismului din Republica Moldova și Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova, scrie ARGEȘUL ONLINE.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...