luni, 24 ianuarie 2022
AcasăLa ziActualitateÎncepe pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva. Pelerinii poartă mască, dar racla poate...

Începe pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva. Pelerinii poartă mască, dar racla poate fi sărutată

Potrivit Romania Europa Liberă, vineri începe cel mai mare pelerinaj din România, la moaștele Sfintei Parascheva. De fapt, a început mai devreme pentru că pelerinii s-au temut să nu fie impuse restricții și să nu se mai poată închina la racla celei căreia în popor i se spune simplu: Sfânta.

Evenimentul va avea loc în cadrul unei procesiuni, iar racla va fi depusă în baldachinul special amenajat, unde va rămâne timp de o săptămână, până pe 15 octombrie. Alături de racla cu sfintele moaște ale Cuvioasei, considerate ocrotitoarei a Moldovei, va fi și racla cu sfintele moaște ale Sfântului Gheorghe Pelerinul, cel a cărui canonizare a fost proclamată în 2018.

În anii precedenți evenimentul avea loc în preajma zilei de 14 octombrie atunci când este sărbătorită Sfânta.

Spre deosebire de anul trecut, când doar localnicii au avut acces, în acest an pelerinii din toată țara pot veni să se închine, cu respectarea, însă, a regulilor sanitare impuse de pandemie: purtarea măștii de protecție, dezinfectarea și păstrarea distanței între credincioși.

Deși cifrele sunt mult mai îngrijorătoare față de acum un an privind numărul zilnic de infectări și de decese, strategia autorităților s-a schimbat, poate și pentru că, între timp, mișcările antivacciniste au dobândit acoperire politică iar riscul radicalizării și ostilizării populației față de vaccinarea anti-Covid ar deveni, astfel, și mai mare.

Articolul integral, pe romania.europalibera.org!

Foto: Liviu Chirica Inquam Photos

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE