Începe prima tabără pentru pacienții cu Alzheimer, la Cluj. Terapie pentru bolnavi, sprijin pentru aparținători

Data:

O tabără pentru persoanele diagnosticate cu Alzheimer începe luni în Cluj, unde bolnavii vor avea parte de suport și terapie, iar aparținătorii de training.

Tabăra sau școala de primăvară pentru bolnavii afectați de Alzheimer, organizată de Asociația „Zi de Bine” și Filiala Napoca a Societății Romane Alzheimer, va avea loc în perioada 23-25 mai 2022, de luni până miercuri.

Evenimentul se desfășoară sub egida „Ține (mă) minte”, în colaborare și cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj (D.G.A.S.P.C.).

Terapie și activități de stimulare cognitivă

Tabăra se va desfășura pe mai multe componente dedicate îmbunătățirii calității vieții bolnavilor de Alzheimer.

Între activitățile principale se numără următoarele:

  • training pentru îngrijitori, aparținători și specialiști furnizori de servicii în problematica acestei maladii, 
  •  terapie și suport pentru bolnavi, prin activități de stimulare cognitivă și terapie ocupațională, terapie prin muzică și dans, activități recreative și de socializare, etc. 
  •  În data de 24 mai se va desfășura simpozionul-workshop cu tema „Program de informare, consiliere și suport pentru aparținătorii, îngrijitorii familiali ai bolnavilor de maladia Alzheimer”. Acest program este unul recunoscut, fiind onorat cu premiul I în cadrul unei competiţii europene de profil desfășurate în anul 2009, la Paris. La eveniment sunt așteptați să participe specialiști din mediul universitar, practicieni experți din serviciile dedicate, precum și o parte dintre membrii fondatori ai acestui grup. (MONITORUL DE CLUJ)
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: