duminică, 19 septembrie 2021
AcasăLa ziActualitateÎncepe valul 4? S-a aglomerat secţia ATI de la Infecţioase. 80% ocupată...

Începe valul 4? S-a aglomerat secţia ATI de la Infecţioase. 80% ocupată cu bolnavi de COVID

Peste 30 de suspiciuni de infecţie cu tulpina Delta la Iaşi, trimise pentru confirmare sau infirmare la Institutul Matei Balş din Bucureşti. În acelaşi timp, Secţia de ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva este ocupată 80%. Din cele 10 paturi existente pentru bolnavii de COVID, opt sunt ocupate, în condiţiile în care în ziua precedentă erau doar cinci.

„Deocamdată, la tulpina Delta, ca şi cazuri confirmate, rămân cele 11 diagnosticate la Bucureşti recent. În total, avem tot 34 de cazuri, de la primul caz confirmat şi până acum, dar există peste 30 de probe cu suspiciune de infecţie cu tulpina Delta date în lucru la Bucureşti“, a declarat Vasile Cepoi, directorul DS Iaşi.

La Iaşi, la Spitalul de Boli Infecţioase sau la Spitalul de Pneumoftiziologie, la testarea probelor se elimină suspiciunea de tulpină Alpha şi Beta.

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până ieri, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 42.570 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19, cu trei cazuri în plus faţă de ziua precedentă. În ultimele 24 de ore nu s-au depistat tulpini Delta la persoane confirmate pozitiv cu Covid-19. Dintre cazurile confirmate pozitiv şi internate, în ultimele 24 de ore nu s-au efectuat externări. În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat decese în rândul persoanelor confirmate pozitiv, numărul total de decese fiind 923.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE