vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăLa ziEconomie(În)CET fără gaz: Primăria Oradea vrea să renunţe la noul CET pe...

(În)CET fără gaz: Primăria Oradea vrea să renunţe la noul CET pe gaz, ca să evite plata a 60 milioane lei pe an pentru poluare

După investiţii masive şi doar cinci ani de exploatare a noului CET pe gaz, conducerea municipalităţii e obligată prin noile norme privind poluarea să se răzgândească. Oradea are nevoie de alte soluţii de termoficare!

Municipalitatea va avea de plătit anul viitor circa 60 milioane de lei pentru cantitatea de gaze cu efect de seră emise anul acesta în atmosferă. Peste un an, suma va creşte şi tot aşa, până când oraşul va reduce poluarea prin retehnologizare sau prin falimentarea CET-ului. „Va trebui să ne reorientăm spre încălzirea pe bază de apă geotermală sau panouri fotovoltaice pentru a reduce cantitatea de gaze cu efect de seră pentru care oraşul este taxat”, spune primarul Florin Birta.

Măsura anti-poluare

La inaugurarea din 2016 era cea mai performantă din România, dar noua centrală pe gaz a CET-ului orădean şi-a atins limitele şocant de repede. Cu o investiţie de circa 55 milioane euro, în loc să scadă facturile de încălzire, cum sperau orădenii, centrala produce cheltuieli suplimentare. Şi nu doar prin preţul în creştere al gazului!

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE