Incompetența crasă a administrației ieșene. Traficul rutier pe bulevarde a ajuns la un prag inuman

Data:

De ce nu pricep conducătorii Iașului ce înseamnă un metrou de suprafață? Pentru că nu se gândesc decât la viața lor de huzur și la averea personală.

Potrivit publicației ReporterIS, traficul din Strasbourg este mult mai puțin aglomerat decât în Iași. Nu ai mai mult de 5-6 mașini la semafor, în orice punct te-ai afla. Toată lumea circulă cu tramvaiul, de aceea cred că la ei media de călătorii pe zi a unei persoane e mai mare decât la Iași.

Una peste alta coșmarul pe care îl trăim zilnic în trafic are o explicație clară: incompetența crasă a întregii administrații ieșene, cu primar, consilieri locali și manageri. Traficul de pe bulevarde a ajuns la un prag inuman, nemaifiind întâlnită într-un oraș modern din Europa. Statul în mașină la 40 de minute/km este specific marilor aglomerări urbane din lumea a treia.

Mihai Chirica ne sugerează că ar trebui să mai treacă 10 ani ca să mai avansăm un pic. Unei asemenea  gândiri indolente și neputincioase noi, ieșenii, ar trebui să-i punem punct acum. Chirica mai dă 360.000 de euro unui studiu de transport care ar trebui să fie gata în 2023. Și nu ne va folosi la nimic. Un plan de afaceri pe mobilitate urbană îl faci în jumătate de oră. Știi exact ce costuri ai, ce trebuie făcut și ce venituri îți revin din dezvoltarea activității, pentru amortizare. În 30 de minute termini calculul.

Articolul integral, în ReporterIS!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Specialiștii lui Piedone: șefa auditului intern din Primăria Sector 5 și-a luat bacalaureatul la 33 de ani | Aktual24

Specialiștii lui Piedone: șefa Serviciului Audit Intern din cadrul...

Preotul Mega i-a dus cadou lui Putin un ceas stricat | Aktual24

Preotul Mega i-a dus cadou lui Putin un ceas...

Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF), trimis în judecată de DNA | Viața Liberă

Fost director al Agenției Naționale de îmbunătățiri Funciare (ANIF)...