Inculpații din Primărie care iau sporuri uriașe ca să tacă în dosarele de corupție

Data:

De la începutul acestui an, Guvernul a decis să majoreze la 50% sporurile celor care gestionează proiecte cu fonduri europene. Față de doar 25% cât era pragul maxim anterior. Datorită acestei creșteri, brutul primarului Iașiului, Mihai Chirica, a ajuns la 31.050 lei, adică un net de 18.164 lei.

Prin aplicarea aceluiași procent de 50%, salarii viceprimarilor s-au dus la 27.600 lei brut, ceea ce înseamnă 16.146 lei net.Salariile pentru ceilalți angajați din Primărie, funcționari sau personal contractual, se calculează prin raportarea la minimul de 3.000 lei la care se aplică coeficientul corespunzător funcției. Potrivit algoritmului, sunt directori în Palatul Roznovanu care ar putea avea salariul mai mare chiar și decât al primarului: Cristina Oțeleanu și Alexandru Mustiață, fiecare cu câte 34.560 lei brut sau Gabriel Teodorescu cu 32.256 lei brut lunar, incluzând sporurile de proiecte UE, de 50% pentru primii doi și de 40% pentru al treilea.

Citește și Bărbatul care şi-a ucis soacra după ce i-a dat o singură palmă, condamnat la închisoare

Pilonii lui Chirica în Primărie, inculpați de DNA, iau spor de 50%
Există, însă, o prevedere legală potrivit căreia salariile angajaților nu îl pot depăși pe cel al unui viceprimar. Așa se face că Oțeleanu, Mustiață și Teodorescu îl au plafonat la 27.600 lei brut lunar, adică la 16.146 lei net lunar, fix la fel ca ale lui Juravle și Baciu.
Procentul de 50% spor pentru proiecte europene este unul maximal, iar Chirica a optat să-l acorde lui Oțeleanu și Mustiață, deși era limpede că venitul acestora va fi plafonat la nivelul viceprimarilor. Mai multe, pe site-ul Reporter de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi conduc guverne”

Mircea Geoană critică clasa politică: „Nicio calificare dovedită şi...

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt | Reporter24

Înțelegere pentru înlocuirea liderului PNL Olt. În pragul alegerilor,...

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la Primăria Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

O inițiativă exemplu: dezbatere publică cu toți candidații la...