Deşi Eugenia B. este în posesia unei sentinţe definitive, municipalitatea nu a găsit 1.000 mp pentru a o pune în posesie. Vorbim de aceeaşi municipalitate care dovedeşte că are şi hectare bune disponibile când o cer anumiţi dezvoltatori.
Ieşenii plătesc indolenţa municipalităţii. Primăria a fost condamnată la plata a peste 20.000 de lei, pentru că nu a găsit 1.000 mp pentru punerea în posesie a unei ieşence. Aceasta a făcut singurul lucru pe care-l mai putea face: a cerut judecătorilor ca Primăria să plătească până în ziua în care îşi va primi pământul.
După ani de proceste, tatălui Eugeniei B. i s-a recunoscut de către Tribunal dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 1.000 mp în municipiu, ca acţionar al unei foste Întreprinderi Agricole de Stat. În baza hotărârii instanţei, omul a cerut să fie pus în posesie. Acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că a urmat un nou drum la Judecătorie. În 2013, Judecătoria a dispus obligarea comisiei municipale de fond funciar la punerea în posesie şi la întocmirea documentaţiei necesare pentru emiterea titlului de proprietate pentru cei 1.000 mp. Nici de această dată nu s-a întâmplat nimic, aşa că Eugenia B. s-a adresat iar instanţei, cerând obligarea Primăriei la plata a 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere a punerii în posesie.
„Refuzul comisiei locale de a pune în executare hotărârea judecătorească este de natură a constitui o ingerinţă în dreptul de proprietate al reclamantei şi a aduce atingere dreptului la un proces echitabil, drepturi consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Având în vedere că pârâţii au refuzat în mod nejustificat executarea obligaţiei de a face stabilită prin titlul executoriu – Sentinţa Civilă din 2013 pronunţată de Judecătoria Iaşi, obligaţie ce nu poate fi îndeplinită decât de către pârâţi, instanţa va admite cererea reclamantei“, au menţionat magistraţii Judecătoriei, în 2015.
Citește articolul integral în Ziarul de Iași