Indolenţa din Primărie, plătită de toţi ieşenii cu 20.000 lei. Caz concret

Data:

Deşi Eugenia B. este în posesia unei sentinţe definitive, municipalitatea nu a găsit 1.000 mp pentru a o pune în posesie. Vorbim de aceeaşi municipalitate care dovedeşte că are şi hectare bune disponibile când o cer anumiţi dezvoltatori.

Ieşenii plătesc indolenţa municipalităţii. Primăria a fost condamnată la plata a peste 20.000 de lei, pentru că nu a găsit 1.000 mp pentru punerea în posesie a unei ieşence. Aceasta a făcut singurul lucru pe care-l mai putea face: a cerut judecătorilor ca Primăria să plătească până în ziua în care îşi va primi pământul.

După ani de proceste, tatălui Eugeniei B. i s-a recunoscut de către Tribunal dreptul de proprietate asupra unei suprafeţe de 1.000 mp în municipiu, ca acţionar al unei foste Întreprin­deri Agricole de Stat. În baza hotărârii instanţei, omul a cerut să fie pus în posesie. Acest lucru nu s-a întâmplat, aşa că a urmat un nou drum la Judecăto­rie. În 2013, Judecătoria a dispus obligarea comisiei municipale de fond funciar la punerea în posesie şi la întocmirea documentaţiei necesare pentru emiterea titlului de proprietate pentru cei 1.000 mp. Nici de această dată nu s-a întâmplat nimic, aşa că Eugenia B. s-a adresat iar instanţei, cerând obligarea Primăriei la plata a 500 de lei pentru fiecare zi de întârziere a punerii în posesie.

„Refuzul comisiei locale de a pune în executare hotărârea judecătorească este de natură a constitui o ingerinţă în dreptul de proprietate al reclamantei şi a aduce atingere dreptului la un proces echitabil, drepturi consacrate de Convenţia Europeană a Drepturilor Omului. Având în vedere că pârâţii au refuzat în mod nejustificat executarea obligaţiei de a face stabilită prin titlul executoriu – Sentinţa Civilă din 2013 pronunţată de Judecătoria Iaşi, obligaţie ce nu poate fi îndeplinită decât de către pârâţi, instanţa va admite cererea reclamantei“, au menţio­nat magistraţii Judecătoriei, în 2015.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Poliția Locală București și Poliția Capitalei, într-un dosar privind achiziții de echipamente

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de...

De ce Bolojan stă la bloc și face investiții de 2 miliarde de euro, iar Chirica și Alexe sunt putred de bogați și nu...

Cifre seci, dar elocvente. Bugetul Consiliului Județean (CJ) Iași pentru anul acesta a fost proiectat cu cheltuieli de 1,6 miliarde de lei din care 1,2 miliarde lei pentru funcționare. Programul de investiții publice se ridică la 390 milioane de lei. Procentual înseamnă că 76% din banii instituției condusă de Costel Alexe vor merge pe funcționare și numai 24% pe dezvoltare.

Cum afectează pensionările masive funcţionarea Justiţiei la Iaşi? Sentinţe întârziate, magistraţi copleşiţi, dosare studiate în ritm alert

Pensionările din sistemul judiciar ieşean şi-a pus serios amprenta pe activitatea de anul trecut a Tribunalului. Numărul dosarelor noi a scăzut puţin, dar numărul tot mai mic de judecători a făcut ca fiecare dintre ei să fie pus în situaţia de a soluţiona câte două dosare pe zi. Jumătate dintre justiţiabili au aflat soluţia găsită de magistraţi la aproape trei luni de la pronunţarea sentinţei.

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...