Inerția pandemiei: din toamnă, universităţile din Iaşi vor face o parte din ore tot online

Data:

Universităţile din Iaşi decid în această perioadă cum îşi vor derula activităţile didactice în anul care urmează, în contextul în care Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a decis că o parte dintre ore pot fi susţinute online. 

Decizia ARACIS vine pe fondul unor scandaluri mari la Iaşi în anul trecut universitar, când studenţii au fost anunţaţi cu două săptămâni înainte de trebuie să se reîntoarcă fizic la ore, la ieşirea din starea de alertă. La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi au fost şi proteste în rândul tinerilor de la Facultatea de Economia şi Administrarea Afacerilor, iar un student a venit cu un cort pe care l-a amplasat în faţa universităţii, reclamând că nu putea să îşi găsească cazare în doar 2 săptămâni. Acum, majoritatea instituţiilor de învăţământ superior din Iaşi par să încline către revenirea la predarea faţă în faţă aproape integral, mai ales la ciclul de licenţă, dar se anunţă însă şi unele surprize.

La Politehnică, unele ore online doar la masterat şi doctorat

La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) din Iaşi activităţile didactice la ciclul de licenţă se vor desfăşura integral faţă în faţă. Doar la masterat şi doctorat va fi posibilă desfăşurarea anumitor activităţi şi în format online, în funcţie de necesităţi.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Citește și: „Vecinii mei, evreii”, expoziţie document despre fosta comunitate evreiască din Maramureș (presshub.ro)

Un nou magazin Humanitas-Takumi în București, pe faimoasa stradă Lipscani

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare, deși au 4 și 3 dosare penale

Chirica și Alexe nu au motive de îngrijorare până...

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...