vineri, 20 mai 2022
AcasăInvestigațiiÎnregistrările-bombă ale unui scandal penal: Șeful Operativ la Frontiera UE, numit prin...

Înregistrările-bombă ale unui scandal penal: Șeful Operativ la Frontiera UE, numit prin proptele politice / AUDIO

Înregistrări explozive. Comisarul șef Leonardo Melinte a fost impus ca adjunct la conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași cu „proptele politice”, potrivit ReporterIS.

Procedurile au fost călcate în picioare. Filiera a fost liberalo-polițienească: Leonardo Melinte (comisar șef) – Costel Alexe (șeful Consiliului Județean Iași) – Marcel Vela (ministrul Afacerilor Interne) – Liviu Bute (șeful Poliției de Frontieră Române)

Ordinul MAI spune clar că un adjunct într-un Inspectorat Teritorial este propus de șeful direct, structura centrală dând doar aprobarea.

Numirea comisarului-șef Leonardo Melinte ca adjunct pe toată Granița de Est s-a făcut prin încălcarea acestui Ordin: șeful Poliției de Frontieră Iași s-a opus, iar numirea a făcut-o direct Inspectoratul General.

Înregistrările audio arată că Leonardo Melinte a fost propulsat politic imediat după alegerile din toamna lui 2020.

Filiera este anchetată de DNA: Melinte-om de afaceri din Valea Lupului-Costel Alexe (președinte CJ)-Marcel Vela (fost ministru de Interne)-Liviu Bute (fost Inspector General al Poliției de Frontieră din România.

Tărășenia a ieșit la iveală în ianuarie 2021, când Costel Alexe a picat întâmplător cu Afacerea „Tabla”.

Continuarea, în ReporterIS!

.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE