Inspectorii Primăriei Iași au luptat din greu cu videochat-istele și au pierdut. DNA îi ia la rost acum

Data:

Unul dintre procesele formale deschise de municipalitate împotriva imobiliarilor s-a încheiat în primă instanţă cu un rezultat previzibil. Acţiunea municipalităţii, prin care solicita anularea unui act emis de ea însăşi, a fost respinsă de magistraţii Tribunalului ca tardiv formulată. Practic, Primăria s-a prins, la spartul târgului, că emisese un act ilegal.

Există încă posibilitatea recursului, dar este puţin probabil ca judecătorii Curţii de Apel să constate că de fapt acţiunea Primăriei a fost întocmită şi promovată la timp. Deşi certificatul de atestare emis de municipalitate consemnează cu totul altceva decât cerea autorizaţia de construire, el va rămâne astfel valabil.

În 2015, Primăria a autorizat împrejmuirea unui teren din Moara de Vânt şi construirea pe acesta a două locuinţe individuale de către SC Vixen SRL, o firmă ce are printre obiectele de activitate şi videochat-ul. După patru ani, în preajma Crăciunului, reprezentanţii municipalităţii, aflaţi la faţa locului, au propus admiterea recepţiei.

Citește și: Legile Justiției, criticate de magistrați: „Se menține un număr extrem de mare de funcții în care numirea este politică”

În februarie 2020, a fost emis şi certificatul de atestare a edificării construcţiei, constatându-se că ea a fost realizată conform autorizaţiei. Aceasta, deşi în locul celor două case se ridicase un bloc cu 18 apartamente. Inspectorii municipalităţii văzuseră ce voia constructorul să vadă.

La mijlocul lunii martie a acestui an, după ce procurorii DIICOT şi DNA au început să facă cărare bătută spre birourile de urbanism ale municipalităţii, Primăria a solicitat Tribunalului constatarea nulităţii absolute a certificatului de atestare. La mai bine de doi ani de când consemnaseră că noua construcţie respecta întru totul autorizaţia, reprezentanţii municipalităţii observaseră că blocul cu 18 apartamente nu seamănă a două case individuale. Între timp, Vixen ceruse municipalităţii aprobarea modernizării podului construcţiei, probabil pentru amenajarea de noi apartamente.

Citește continuarea în ZIARUL DE IAȘI.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related