„Integritate pe Bune” a luat la puricat primii 50 de parlamentari

Data:

Grupul civic „Integritate pe Bune” a publicat miercuri, 23 martie 2022, primul raport despre parlamentarii României, care cuprinde rezultatele obținute în urma investigării a 50 de deputați, aleși aleatoriu, de la PNL și PSD. Raportul a fost lansat în timpul unui eveniment public online organizat în parteneriat cu RISE Project.

Integritate pe Bune este un proiect inițiat de Valeriu Nicolae, la care au aderat deja peste 200 de voluntari. Scopul proiectului este de a realiza harta imposturii din politica românească, făcând accesibile cetățenilor informații despre aleșii din funcții publice, începând cu senatorii și deputații cu mandate active în Parlamentul României. Inițiativa trage astfel un semnal de alarmă despre lipsa de seriozitate a instituțiilor precum ANI care ar trebui să cerceteze persoanele din funcții publice pe criterii de integritate, să descopere eventualele nereguli și incompatibilități și să le sancționeze adecvat, dar încearcă și să mobilizeze și responsabilizeze societatea civilă să voteze informat și să își tragă aleșii la răspundere.

Ce conține raportul

„Raportul publicat detaliază rezultatele analizei primilor 50 de deputați investigați, după educație, carieră, afaceri, venituri, și averi. Voluntarii s-au folosit exclusiv de informații publice, obținute majoritar din CV-urile și declarațiile de avere și de interese ale parlamentarilor, dar și din presă sau surse oficiale precum SEAP. Au fost folosite metodologii riguroase de cercetare și validare pentru a asigura corectitudinea rezultatelor și un grad ridicat de obiectivitate. Statisticile prezentate demonstrează nivelul de impostură și lipsa competențelor reale ale actualei clase politice. Raportul se axează pe prezentarea unor rezultate generale despre cei 50 de deputați, dar include și câteva fișe individuale ale celor mai interesante cazuri descoperite, precum Lucian Bode, Marcel Ciolacu, sau Mirela Furtună”, se arată într-un  comunicat al Asociației.

Raportul poate fi consultat în întregime aici.

Profiluri de politicieni

De asemenea, baza de date construită pe parcursul cercetărilor efectuate de grupul Integritate pe Bune va fi pusă la dispoziția publicului, profilurile fiecărui politician analizat în parte putând astfel fi consultate. În același timp, pe site-ul Integritatepebune.ro și pe pagina de Facebook Integritate pe bune vor fi publicate portretele fiecărui politician analizat.

Echipa Integritate pe Bune își continuă activitatea cu investigarea următorilor 50 de parlamentari, aleși tot aleatoriu, de data aceasta câte zece de la PSD, PNL, UDMR, AUR, USR. În paralel, în baza rezultatelor obținute din diferitele cercetări, grupul adresează întrebări și solicită informații politicienilor analizați, sesizează autoritățile competente în cazul descoperirii unor nereguli flagrante și organizează acțiuni civice sau juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Poliția și penitenciarele iau cu asalt Guvernul și sediile PNL și PSD

Miercuri, începând cu ora 10:00, Sindicatul Național al Polițiștilor...

Începe construirea Centrului de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca

Începe construirea Centrului de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din...

Primul român care a ajuns cu un Duster la polul frigului din Siberia pregătește o nouă expediţie: Satu-Mare-Dakar

Attila Bertici, un român de naţionalitate maghiară din Satu-Mare,...