Interviu cu Kathleen Kavalec, ambasadoarea Statelor Unite în România. “Iaşul devine un hub hi-tech în Europa”

Data:

Kathleen Ann Kavalec este ambasadoarea Statelor Unite în România începând din luna februarie. Până anul trecut a condus Misiunea OSCE în Bosnia şi Herţegovina. A îndeplinit misiuni diplomatice în Rusia, Ucraina, România şi Brazilia, în ţara noastră fiind ataşat cultural în perioada 2005-2008. Alături de română, celelalte limbi străine pe care le vorbeşte sunt franceză, spaniolă, portugheză şi rusă. Luni, la sosirea în Iaşi, a avut amabilitatea să acorde un interviu pentru “Ziarul de Iaşi”.

Doamnă ambasadoare, bine ați venit în Iași. Care este prilejul vizitei dumneavoastră? O putem considera un semn al faptului că Statele Unite văd regiunea de aici ca fiind de importanță prioritară, ținând cont de proximitatea cu zona de război din Ucraina și cu Republica Moldova?

Citește și: IMPORTANT Victimele traficului de persoane vor putea obține mai rapid acte de identitate

Mulțumesc pentru întrebare. De fapt am mai multe obiective. Unul dintre acestea este inaugurarea expoziției „Noi, poporul”, pe esplanada Palatului Culturii, care celebrează 25 de ani de parteneriat strategic dintre țările noastre. Este un moment potrivit să sărbătorim forța relațiilor dintre noi, în special în aceste vremuri importante din punct de vedere strategic. Sunt de asemenea aici pentru inaugurarea Palas Campus și a Centrului de Dezvoltare al Amazon, care, cred, vorbește de profunzimea legăturilor economice. Voi vizita BorgWarner și alte locuri, pentru că merg prin țară ca să cunosc companiile americane care au realizat multe investiții și au creat locuri de muncă. Cred că sunt peste 100 de mii de joburi create de firmele americane și vreau să vizitez câteva din cele aproape o mie de companii care au investit aici.

Continuare în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Victor Micula scapă de închisoare | Bihoreanul

Victor Micula scapă de închisoare, într-un dosar în care...

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina | Oglinda de Azi

„Viza de flotant” pentru alegeri. Investigația unui ONG din Câmpina...

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști | Aktual24

Un grup de interlopi din Prahova amenință doi polițiști....