duminică, 29 mai 2022
AcasăJustițieInterviu ZDI cu activistul #rezist Cristian Dide: ”Oamenii ăștia se cred stăpâni”

Interviu ZDI cu activistul #rezist Cristian Dide: ”Oamenii ăștia se cred stăpâni”

Potrivit Ziarului de Iași, Cristian Dide, unul dintre activiștii #rezist, cunoscut pentru acțiunile sale de protest mai puțin convenționale în apărarea independenței justiției, a stat peste 30 de zile în arest, după ce a fost săltat la 3 noaptea din tren, cu mascați și tot circul aferent, de către procurorii DIICOT. Motivul aparent: a trimis pe adresa DIICOT Iași două pachete conținând produse pe bază de cannabis, cu un mesaj de autodenunț.  

Intenția sa a fost de a provoca începerea unei anchete pe numele său și de a iniția astfel o dezbatere publică pe tema legislației din România privind consumul de canabis. Joi a fost eliberat din arest, chiar de ziua lui.

În interviul acordat vineri Ziarului de Iași, Cristian Dide ne spune toată povestea: despre cum a ajuns să fie arestat, despre acțiunile pe care le consideră abuzive ale procurorilor DIICOT și deciziile judecătorești care au dus la prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv, despre eliberarea sa și ce intenționează să facă mai departe.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Foto: Facebook Cristian-Mihai Dide

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE