LIVE Interviurile PressHUB – Vladimir Tismăneanu, despre propaganda de ieri și manipulările de azi

Data:

Profesorul Vladimir Tismăneanu vorbește în dialogul cu jurnalista Brîndușa Armanca despre asemănile și diferențele dintre propaganda comunistă și dezinformarea în democrație.

Vladimir Tismăneanu locuiește la Washington, este profesor de științe politice la Universitatea Maryland, director al Centrului pentru Studierea Societăților Post-Comuniste.

În cadrul Interviurilor PressHUB, discutăm cu profesorul american de origine română despre modul cum se făcea propaganda și dezinformarea în comunism, acolo unde autorul minciunilor era chiar statul.

Dar și cum se produce manipularea în democrație, unde minciunile pot porni de la stat, dar și de la cetățean, din interiorul dar și din exteriorul țării.

Mai discutăm despre frica de libertate și nevoia de mituri, ce schimbă Internetul/rețelele sociale în operațiunea de manipulare/ dezinformare, care este rolul sau implicarea Rusiei.

Tot în acest context, Vladimir Tismăneanu analizează evenimentele cruciale ale istoriei recente (Revoluție, Mineriade, Clubul Colectiv,10 august).

Și, pentru că trăiește în SUA, ne va oferi și o vedere din interior cu privire la ceea ce se întâmplă în societatea americană, în contextul pandemiei și a unui an electoral.

Despre redacția informală #CovRoMd

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 

La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.

Secțiunea pentru atașamente
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Google a lansat Bard, rivalul ChatGPT. Cine se poate înscrie pe lista de așteptare

Google a lansat o versiune propie de inteligență artificială,...

Gabi, fiul lui Nicolae Bădălău, cercetat de DNA pentru dare de mită

Gabi Bădălău, fiul fostului consilier al Curții de Conturi...

GUDART – Tot ce trebuie să ştii despre gresia porțelanată made în Italy (P)

Plăcile de gresie porțelanată GUDART sunt o alegere excelentă...