Cum se pregătesc localnicii din orașul Harkiv, de lângă granița cu Rusia, pentru necunoscut

Data:

Localnicii celui de-al doilea cel mai mare oraș al Ucrainei, Harkiv, despre care președintele ucrainean Volodimir Zelenski spunea vineri că ar putea fi ținta rușilor pentru a fi ocupat, spun că încearcă să își păstreze speranța, dar se pregătesc pentru ce e mai rău. Asta, în contextul în care Rusia a adunat zeci de mii de soldați lângă granițele Ucrainei și discuțiile diplomatice nu au reușit să producă niciun progres, relatează Reuters.

Harkiv (Harkov), un oraș industrial din estul Ucrainei, care găzduiește fabrici de tancuri, avioane și tractoare, se află la 42 km de granița cu Rusia. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a identificat-o drept o posibilă țintă a unui atac rus.

Rusia a negat că intenționează să atace Ucraina, dar a făcut presiuni asupra Occidentului pentru garanții de securitate, inclusiv blocarea aderării Ucrainei la alianța NATO.

Primarul Harkivului, Igor Terekhov, a spus că orașul de 1,4 milioane va fi „calm și adunat” și că nu va permite nimănui să-l ia. Intervievați săptămâna aceasta, unii locuitori au spus că vor rămâne și vor lupta, alții s-ar putea muta.
„Nu trebuie să rămân într-un singur loc, dacă se întâmplă ceva – pot lucra de la distanță”, a spus managerul de proiect Daniella Shatokhina.

Citește și: 3 motive pentru care generalii români au doctorate și cei din NATO nu

„Încerc să nu mă gândesc la asta. Sper că totul va fi bine, sper să fie bine. Este mai bine să nu intru în panică înainte de vreme, dar să decid imediat ce se întâmplă, să reacționez repede.”

Un alt localnic, assistant brand manager Anya Vergeles, a comparat situația cu 2014, când Rusia a ocupat peninsula Crimeea a Ucrainei.
„Nimeni nu a crezut că acest lucru s-ar putea întâmpla Crimeei. Nimeni nu și-a putut imagina asta. Nu vreau să cred, dar nu știm ce se va întâmpla în continuare”, a spus ea.

Articolul integral poate fi citit pe site-ul HOTNEWS.RO

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce România ratează șansa de a atrage investiții importante din Taiwan

De teamă să nu supere China, România ratează oportunitatea...

Nou proiect ASF: Prețurile RCA, plafonate pentru 6 luni la nivelul din februarie

Prețurile RCA vor fi plafonate la nivelul tarifelor de...

Cât are, de fapt, AUR în sondaje. O informație ascunsă publicului

Cele mai recente sondaje de opinie arată niște date...