Investiție de 1,4 miliarde de euro într-o fabrică de baterii pentru mașini electrice, la Galaţi

Data:

Compania belgiană Avesta Battery and Energy Engineering (ABEE) are un plan de afaceri în valoare de 1,4 miliarde de euro pentru construirea la Galați a unei fabrici de baterii electrice pentru industria auto, a declarat în exclusivitate pentru „Viața liberă” europarlamentarul Dan Nica, membru al Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) a Parlamentului European.

„Pentru România, abordarea noilor tehnologii, precum cele din domeniul producerii de baterii electrice și dezvoltarea unor capacități de stocare a energiei este un imperativ strategic, în condițiile în care, la nivelul Uniunii Europene, deja se fac pași importanți în ceea ce privește tranziția spre o „industrie verde”. Se vede importanța pe care sectorul auto o acordă propulsiei electrice, importanță care va crește și mai mult în anii următori. România în general, Galațiul în particular, devine prin acest plan de investiții  parte a acestui nou trend tehnologic”, ne-a explicat europarlamentarul Dan Nica, promotor al acestui tip de proiecte inclusiv în calitatea sa de raportor al Parlamentului European pe principalul program european de cercetare și inovare, „Orizont Europa”.

Portofoliul companiei ABEE include soluții integrate pentru proiectarea și producerea bateriilor electrice și desfășoară deja operațiuni în aceste domenii în Belgia, Turcia şi Macedonia și dorește să pună bazele unei fabrici de baterii electrice și în România, la Galați. La bază stau tehnologiile de producere a celor mai avansate tipuri de celule electrice de tip litiu-ion (LPF).

Continuarea în Viata-libera.ro

Citește și: România nu vrea să riște un conflict deschis cu China și evită orice fel de contact cu Taiwan

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Măsură drastică în Germania din cauza schimbărilor climatice. Circulația auto ar putea fi interzisă în weekend-uri | Aktual24

Măsură drastică în Germania din cauza schimbărilor climatice. Ministrul...

Castelul Rhedey, al stră-stră-străbunicei regelui Charles al III-lea, a fost redeschis pentru turişti | FOTO

Castelul Rhedey din oraşul Sângeorgiu de Pădure, unul dintre...

Compania autohtonă Elis Pavaje își extinde fabrica din Prahova

Compania autohtonă Elis Pavaje, cel mai mare producător român...