Ce face un bugetar cu banii: Ioana Timofte, director la stat, și-a luat penthouse. Are trei locuințe de 1 milion de euro

Data:

Bugetara Ioana Timofte, directoarea de la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR), a dat lovitura în 2022: și-a luat un penthouse de 260 mp. În extrasul de la Cadastru, locuința este descrisă ca având „4 camere și 4 terase”.

Ioana Timofte este celebră pentru venitul lunar net de 11.000 de euro/lună ca directoare la CNCIR, dezvăluire pe care REPORTER DE IAȘI a făcut-o în luna iunie.

Ioana Timofte a cumpărat penthouse-ul în luna mai anul acesta în același bloc nou din Băneasa, pe Bd. Ion Ionescu Dela Brad, unde mai are două apartamente uriașe: unul de 178 mp și altul de 112 mp. Averea Ioanei Timofte, făcută doar din diverse sinecuri la stat, o depășește pe a multor antreprenori de top din economia privată: valoarea celor trei apartamente din nordul Bucureștiului este de peste 1 milion de euro.

Pentru utima investiție imobiliară, Ioana Timofte sugerează în declarația de avere că sursa banilor constă, în cea mai mare parte, din împrumutul de 160.000 de euro pe care i l-a acordat Felix Braniște. Acesta este tatăl copilului directoarei CNCIR și este, la rândul său, tot un funcționar public care a trecut prin mai multe ministere. Veniturile lui Braniște nu pot justifica suma de 160.000 de euro.

Citește și: VIDEO Procurorul Bogdan Pîrlog despre votul din CSM: „O încălcare a legii care ridică probleme penale”

În declarația de avere, Ioana Timofte notează că noul penthouse achiziționat are 250 mp, dar în extrasul de carte funciară acesta apare cu suprafața de 261 mp.

Conform adresei, apartamentul situat la etajul 5 al ansamblului rezidențial din cartierul Băneasa. Imaginile de pe Google Earth dezvăluie forma tipică de penthouse, cu terasele desfășurate la ultimul nivel al blocurilor.

În 2013, Ioana Timofte a cumpărat în același bloc un apartament de 178 mp, iar în 2018 a mai achiziționat o locuință de 112 mp. Sunt patru blocuri care compun acest complex rezidențial construit în 2007, având regim de înălțime P+5 și parcări la subsol. Trei imobile sunt lipite, iar al patrulea este ridicat separat.

Vezi în REPORTER DE IAȘI de unde susține că a luat banii.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

1 COMENTARIU

  1. […] 5 secunde ago Marius Istodor Bugetara Ioana Timofte, directoarea de la Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune (CNCIR), a dat lovitura în 2022: și-a luat un penthouse de 260 mp. În extrasul de la Cadastru, locuința este descrisă ca având „4 camere și 4 terase”, transmite presshub.ro. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

EXCLUSIVE: Censorship, manipulations and lies. „The Secretary of State is discrediting himself!”

Just days ago, a European Parliament Petition (PETI) delegation...

Șoc la TV-ul propagandă al lui Putin: „Trebuie să alegem pe altcineva, nu pe Putin”

Boris Nadejdin, un fost deputat liberal, a declarat pe...

Descoperire revoluționară în lupta cu autismul

Cercetătorii israelieni au descoperit legături între substanțele chimice, cu...