Iohannis absentează de la comemorarea tragediei de la Colectiv. Trimite coroană

Data:

Participarea preşedintelui Klaus Iohannis la evenimentele ocazionate de cea de-a şasea comemorare a tragediei de la Colectiv nu a fost inclusă în acest an pe agenda de lucru a acestuia, relatează ziarul Libertatea. Şi, dacă în anii trecuţi, şeful statului a dus personal o coroană în faţa clubului Colectiv, de data aceasta jerba a fost adusă de o angajată a Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit sursei citate, coroana din partea Administraţiei Prezidenţiale, depusă în jurul orei 8.30, în faţa fostei fabrici Pionierul, unde rudele şi apropiaţii victimelor Colectiv se strânseseră pentru comemorare, avea următorul mesaj: „Colectiv mereu în inimile noastre” – Preşedintele României, Klaus Iohannis.

În perioada de timp care s-a scurs de la tragedia de la Colectiv, o singură dată a lipsit şeful statului de la evenimentele comemorative. S-a întâmplat în 2017.

De asemenea, conform publicaţiei citate, nici aleşi din Senat sau din Camera Deputaţilor nu au ajuns la faţa locului, în cursul dimineţii, însă au trimis coroane. De precizat, femeia care a livrat jerba din partea Senatului era îmbrăcată în trening, iar bărbatul care a adus coroana pentru Cameră avea o ţinută similară.

În ceea ce îl priveşte pe premierul demis Florin Cîţu acesta a anunţat, vineri, pe Facebook, că a aprins o lumânare în memoria victimelor de la Colectiv:

„Am aprins astăzi o lumânare în memoria celor care au pierit la Colectiv, aşa cum fac an de an. Este perioada în care îmi aduc aminte, inevitabil, de acea noapte în care am fost acolo, de prietenii care au ajuns la spital”.

Peste 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma tragicului eveniment petrecut în seara de 30 octombrie 2015 la clubul Colectiv din Bucureşti, unde trupa Goodbye to Gravity susţinea concertul de lansare a unui nou album. Incendiul izbucnit în timpul concertului din cauza unor artificii s-a extins rapid. De asemenea, peste 160 de persoane au fost rănite.

Totodată, reprezentanţii asociaţiei Colectiv GTG 3010 au transmis, pe Facebook, următorul mesaj: „6 ani, 65 de morţi, 0 condamnări (în) Dosarele Colectiv. Judecători, procurori ai Parchetului General, procurori ai Parchetului Militar, să vă fie RUŞINE!”.

Postarea taxează dur faptul că la şase ani de la acel eveniment care avea să şocheze societatea şi să ducă la căderea unui guvern, nimeni dintre cei consideraţi responsabili nu a ajuns după gratii. Ba chiar mai mult, între timp, Piedone a ajuns din nou primar, cu singura diferenţă că este la alt sector decât cel în care se află clubul Colectiv, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse în cuvinte | Crișana

Țara Lăpușului și Țara Beiușului, tradiții și obiceiuri transpuse...

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa | Deutsche Welle 

O altfel de cenzură: propaganda, partidele și presa. Credibilitatea...