luni, 24 ianuarie 2022
AcasăRecomandateIohannis i-a avansat și decorat de Ziua Națională pe șefii controversați ai...

Iohannis i-a avansat și decorat de Ziua Națională pe șefii controversați ai serviciilor secrete ale Armatei și Internelor: Șeful DGIA, implicat într-un incident major de securitate / Șeful DIPI, cu tatăl și socrul condamnați pentru corupție

Șeful statului Klaus Iohannis a avansat în grad și a decorat mai mulți șefi controversați de instituții din sistemul de forță, cu ocazia Zilei Naționale.

Șeful serviciului secret al Armatei, a cărui ”ștampilă pentru felicitări” a fost folosită pentru delapidarea fondului de război, a fost decorat

Spre exemplu, generalul Marian Hăpău, șeful Direcţiei Generale de Informaţii a Apărării (DGIA) – serviciul secret al Armatei – a fost decorat de președinte cu Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor, cu însemn pentru militari, deși numele acestuia a fost implicat într-un incident major de securitate, potrivit unei decizii judecătorești.

În martie acest an, magistratul militar al Curții Militare de Apel București, George Dorel Matei, a emis un mandat de arestare pe numele generalului (r) Iulian Cristian Gherghe, fost locțiitor al generalului Hăpău, pentru delapidarea a peste 179.000 de dolari din fondul de război al serviciului secret al Armatei.

În motivare, magistratul militar a atras însă atenția asupra vulnerabilităților acestui serviciu secret din comunitatea NATO de informații, potrivit documentului consultat de G4media.ro, unde puteți citi articolul complet.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE