joi, 9 decembrie 2021
AcasăLa ziPoliticăIohannis: Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice....

Iohannis: Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că raportul publicat de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toți şi se va implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice.

„Raportul publicat astăzi de ONU cu privire la schimbările climatice trebuie să fie un semnal de alarmă pentru noi toţi! Magnitudinea, precum şi ritmul accelerat în care au loc schimbările climatice cauzate de acţiunea umană nu ne permit să mai amânăm decizii şi măsuri care să reducă efectele dramatice ale acestora”, a declarat președintele României, Klaus Iohannis.

Potrivit acestuia, trebuie acţionat ferm, coordonat la nivel naţional, european şi internaţional, pentru a implementa politici publice adecvate.

„Mă voi implica activ în procesele care vizează rezolvarea crizei climatice. Este responsabilitatea fiecăruia dintre noi să protejăm mediul înconjurător pentru sănătatea noastră şi a generaţiilor viitoare”, a adăugat şeful statului.

În schimb, raportul experţilor în domeniul climei din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite arată că oamenii sunt ”indiscutabil” responsabili pentru dereglările climatice şi nu au altă soluţie în afara reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră, dacă vor să limiteze efectele negative.

Acest raport de evaluare, primul după şapte ani, adoptat vineri de 195 de ţări, trece în revistă cinci scenarii referitoare la emisiile de gaze cu efect de seră, de la cel mai optimist la cel mai pesimist.

Astfel, planeta ar urma să atingă pragul de încălzire de +1,5 grade Celsius în comparaţie cu epoca industrială în jurul anului 2030, cu zece ani mai devreme decât estimarea anterioară, din 2018. De asemenea, până în 2050, creşterea va depăşi acest prag – unul dintre limitele-cheie stabilit prin Acordul de la Paris -, chiar dacă umanitatea va reuşi să reducă semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE