Iohannis: Ne dorim reforme echilibrate şi investiţii consistente, pentru a obţine beneficii concrete şi rezultate exacte

Data:

Preşedintele Klaus Iohannis susține că este nevoie de reforme și investiții consistente pentru a se obține beneficii concrete în plan economic într-un moment în care este nevoie de predictibilitate și disciplină economică.

„În prezent, prognozele economice sunt dintre cele mai optimiste, însă provocările în planul politicilor economice nu lipsesc deloc. Ne dorim reforme echilibrate şi investiţii consistente, pentru a obţine beneficii concrete şi rezultate exacte, precum munca depusă de contabili în economia noastră. Cu toţii cunoaştem importanţa rolului pe care economiştii, dar şi contabilii îl au în fundamentarea politicilor economice, în consolidarea disciplinei financiare sau în asigurarea transparenţei şi a predictibilităţii de care economia are nevoie”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în deschiderea evenimentului „Ziua Naţională a Contabilului Român, ediţia a XVII-a. Centenarul profesiei contabile reglementate în România”.

Potrivit acestuia, statul trebuie să asigure programe solide de educaţie economică și financiară.

„Tocmai de aceea, sunt necesare eforturi comune ale statului, ale universităţilor şi ale mediului de afaceri pentru dezvoltarea unor programe de studii cât mai competitive, adaptate realităţilor”, a adăugat șeful statului.

Acesta a mai spus că mediul de afaceri are nevoie de sprijinul contabililor pentru a putea recupera neajunsurile create de recenta criză, dar şi pentru a accesa fondurile europene.

„Contextul pandemic demonstrează, încă o dată, cât de importantă este tranziţia digitală pentru susţinerea unui mediu de afaceri performant. Digitalizarea şi tehnologia informaţiei îşi fac simţite prezenţa în fiecare profesie, aducând noi beneficii şi oportunităţi. Profesia dumneavoastră trebuie să fructifice cât se poate de mult avantajele digitalizării, globalizării şi externalizării serviciilor-suport şi să se adapteze constant la inovaţiile care ne schimbă deja perspectivele şi modul de lucru. Mediul de afaceri din România are nevoie, în continuare, de sprijin din partea specialiştilor din profesia dumneavoastră, pentru a putea recupera neajunsurile aferente recentei crize, pentru a putea accesa eficient fondurile europene fără precedent alocate ţării noastre, investiţii prin care să schimbăm direcţia de politică economică şi de dezvoltare a României”, a conchis Klaus Iohannis.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din București

Un nou contract pentru reabilitarea liniilor de tramvai din...

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“ și Pacepa | Aktual24

Cum au pus rușii bazele Securității în România. „Gayaneh“...

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată. Ce i se reproșează | Revista 22

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată, joi, într-un...