Ionel Arsene, baronul PSD de Neamț, condamnat definitiv la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare

Data:

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost condamnat vineri la 6 ani și 8 luni cu executare, într-un dosar de corupție, potrivit portalului instanțelor. Sentința este definitivă. Procesul a început în 2018. G4Media susține că Ionel Arsene ar fi plecat deja din România.

Curtea de Apel Braşov i-a redus pedeapsa la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Inițial, la tribunal, primise o sentință de 8 ani şi 4 luni.

Judecătorii au mai decis confiscarea de la şeful CJ Neamţ a sumelor de 80.000 euro şi 80.000 lei.

De ce a fost condamnat Ionel Arsene

Dosarul penal al lui Ionel Arsene a fost conexat după ce baronul PSD a fost trimis în judecată de DNA în două cazuri. Într-unul dintre dosare a fost acuzat de trafic de influență, după ce, în 2013, pe când era parlamentar și liderul PSD Neamț, ar fi primit 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan „Pinalti”, fost primar PDL în Piatra Neamț, ca să își folosească influența pe lângă conducerea Agenției Naționale de Integritate (ANI), astfel încât ANI să constate incompatibilitatea unui adversar politic.

Vizat era Culiță Tărâță, pe atunci președinte PSD al CJ Neamț. Potrivit DNA, Ionel Arsene a fost denunțat de Pinalti în 2017.

Fostul primar le-a mărturisit anchetatorilor că Arsene a fost cel care a venit cu ideea să-l „aranjeze” pe Culiță Tărâță la ANI, pentru că avea intrare la președintele din acea vreme, Horia Georgescu.

Arsene ar fi avansat și costurile acestui plan: 100.000 de euro.

Banii ar fi urmat să ajungă la Horia Georgescu, atunci președintele ANI, prin intermediul lui Dan Turturică, redactor-șef la România liberă în acea perioadă, și a consilierei lui Horia Georgescu.

În referatul procurorilor DNA se arată și că Pinalti i-ar fi dat alte 15.000 de euro lui Arsene ca să-i dea lui Turturică. În schimbul banilor, jurnalistul urma să publice articole denigratoare pentru Culiță Tărâță în România liberă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

EXCLUSIVE: Censorship, manipulations and lies. „The Secretary of State is discrediting himself!”

Just days ago, a European Parliament Petition (PETI) delegation...

Șoc la TV-ul propagandă al lui Putin: „Trebuie să alegem pe altcineva, nu pe Putin”

Boris Nadejdin, un fost deputat liberal, a declarat pe...

Descoperire revoluționară în lupta cu autismul

Cercetătorii israelieni au descoperit legături între substanțele chimice, cu...