Fost primar al Iașului, acuzat că ar fi violat și agresat sexual patru minore, judecat în secret de instanță

Data:

Judecătoria Iași a ascuns informații cruciale pentru procesul de înfăpuire a justiției: a secretizat procesele lui Ionel Onofraș, fostul primar al Iașului și lider mason, acuzat că ar fi violat și agresat sexual patru minore.

Din mai 2022, de pe portalul instanțelor au dispărut subit toate referințele la dosarele sale de arest și mersul procesului în care a fost trimis în judecată, pe fond.

Într-un răspuns pentru REPORTER DE IAȘI, Judecătoria a transmis că dispariția dosarelor este cauzată de faptul că acestea au ca obiect „viața sexuală” și că există un ordin din 2021 care obligă ca acestea să nu apară pe site pentru protejarea victimelor.

Anterior de luna mai 2022, însă, alte opt dosare de arest preventiv ale lui Onofraș au apărut și apar, încă, pe portalul instanțelor.

În al doilea rând, în cazul altor dosare de „viață sexuală”, cu alți inculpați și alte victime, Judecătoria Iași le-a înregistrat/nu a catadicsit să le elimine de pe site: REPORTER a descoperit zeci de astfel de exemple, inclusiv cu victime minore ale unor agresiuni sexuale figurând pe site, revoltător!, cu nume și prenume!

Pentru VIP-ul Onofraș, care este recidivist, au secretizat procesul, în timp ce victime sub 18 ani ale unor infractori sexuali apar cu nume în dosare, lucru care încalcă reglementările în vigoare.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Instructaj despre traficul de persoane. De ce e necesar

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Festival Holistic la Iași | Ziarul de Iași

Festival Holistic la Iași, evenimentul va avea loc în...