It s not about me, Donnie Goldilocks, it s about your freedom!

Data:

Donnie ca fenomen politic poate fi înțeles dacă ascultăm melodia prin care o divă se prezintă unei comunități în filmul ,,Balul” în care joacă Meryl Streep. Donnie a fost prezentat ca un cavaler pe o mașinuță albă de golf care apără populația albă creștină de comuniștii democrați. Votanții săi au crezut că Donnie este varianta tunată a lui Ronald Reagan. Acesta, însă a cerut să se dărâme zidul Berlinului, nu a condiționat sprijinul economic al unui alt stat vulnerabil de fabricarea de dosare penale și nu a cerut ca NATO să fie desființat. 

Donnie a avut toate șansele de a câștiga la pas alegerile. Lupta dintre el și președintele ales a fost lupta dintre iepure și țestoasă. Refuzul lui Donnie de a asculta de epidemiologi și lipsa de empatie față de suferința unor persoane vulnerabile a dus la pierderea la limită a alegerilor. Dincolo de baza dură care crede în destinul mesianic al dinastiei sale și va lupta până la ultimul cartuș pentru a împiedica învestirea noului președinte, Donnie avea nevoie să nu agite restul populației. Dacă americanii ar fi procedat cum au procedat românii și nu ar fi ieșit la vot, Donnie ar fi avut parte de un succes răsunător. Acesta a fost în campanie din prima sa zi de președinte și va fi în campanie și după ce asaltul final al șepcilor roșii va fi respins. Procesul prin lupta propus de Macho Man Rudy a avut loc și a fost și el pierdut pentru ca blitzkriegul asupra Capitoliului a durat prea mult pentru a răsturna linia statului de drept. Familiile politicienilor responsabili vor suporta mult timp de acum înainte ura celor care vor ca familia președintelui să devină o dinastie populistă.

Donnie are adepți peste tot în Europa ce visează un lider cu bucle de aur ca el. La noi, fanii săi au început să bocească de ce Donnie nu mai are jucăriile de socializare, fără a se preocupa vreo secunda ca au murit oameni pentru că Donnie a instigat un atac violent asupra puterii legislative. Premierul de AUR a fost și el alături de șepcile roșii și a arătat ca este un dac mândru ca steagul Revoluției romane este purtat de patrioții care vor sa câștige alegerile prin atac armat, nu prin vot. Fata lui Donnie, pe care Donnie o vede urmașa lui în politica, a scris rapid ceva despre patrioții care îl ajuta pe tati, dar a șters repede mesajul, pentru că a înțeles că dezordinea și neleguirea afectează o candidatura ulterioră în 2024 a lui Donnie. Vicepresedintele Pence a arătat ca politicienii profesioniști sunt preferabili pentru un votant rațional unei vedete de televiziune pentru care nu contează decât binele sau și al familiei sale. 

Să te aștepți ca Donnie Goldilocks sa fi acționat responsabil ar fi fost ca și cum ai fi așteptat ca Nica al lui Ștefan a Petrei sa nu fure pupăza din tei care îl trezea din somn. Donnie nu a suportat ca altcineva sa îl contrazica și a ales sa atace oglinzile care îl arătau altfel decât cum vrea el sa fie văzut. Fiecare stat are o procedură distinctă de evaluare a legalității votului. Donnie a deschis 60 de procese de contestare a alegerilor și nu a câștigat niciun proces. Avocații săi nu au putut să susține minciunile livrate publicului în fața judecătorilor pentru că justiția se face pe probe, nu pe deliruri populiste. Tactica de campanie a lui Donnie a fost eficientă pentru că a ales să urmeze instrumente de propagandă consacrate de Goebells. Votanții săi au fost învățați de televiziunile de casă, cu complicitatea rețelelor de socializare care au monetizat minciunile livrate pentru că aduc trafic, să se uite în inima lui Donnie, nu la substanța ideilor livrate de către acesta.

Donnie a fost prezentat ca un Rege Midas american, care prin simplul fapt că a ajuns președinte va aduce bunăstare prin atingerea sa de aur tuturor celor care îl votează. Votanții săi au crezut în imaginea livrată de mass-media, care a creat mitul urban al lui Donnie și au convingerea că între ei și bunăstarea viitoare stă legislativul ce refuză să fie loial lui Donnie și noul președinte ales. Deși cei morți în insurecție nici măcar nu fuseseră duși pe ultimul drum, televiziunile de casă pregăteau candidatura lui Donnie prin povești cum că Antifa ar fi purtat șepci roșii și ar fi fost cei care ar fi atacat Capitoliul. Din arestările produse imediat după atac a rezultat că nu există vreun membru Antifa la protest, ci doar susținători loiali lui Donnie până la moarte și dincolo de ea. 

Donnie a creat o realitate paralelă ce a prins fabulos la electoratul său fidel. Practic, George Constanza a fost transformat dintr-un simpatic dolofan, chelios, la care femeile au alergie naturală într-un Thor blond cu ochi albaștri, care face ca totul în viață să pară simplu, așa cum ne arată clipul video parodie reclamă la American Express de la SNL. Donnie a livrat alegătorilor povestea că totul devine posibil cu el președinte, emoția fiind suficientă, chiar dacă logica lipsea cu desăvârșire. Alegătorii săi au ajuns dependenți emoțional de mesajele sale și au devenit parte din armata de susținători a lui Donnie, susținători cărora Donnie le promite constant câștiguri mai mari în jocul său politic de tip Ponzi.  
Donnie și susținătorii săi, printre care și un senator american căruia Donnie i-a denigrat soția și tatăl, au dat naștere în timp faptelor alternative. Complicii lui Donnie au ridicat pumnul alături de el și au construit realitatea paralelă în care 74 de milioane de voturi sa fie mai multe decât 81 de milioane. Dacă ai pierdut, nu accepți înfrângerea, ci urli că voturile legal exprimate ale celorlalți sunt rezultatul unei conspirații universale care se teme de cât de bine joci tu golf ca președinte.

Victoria lui Donnie în 2020 este la fel de reală ca isprăvile erotice ale eroilor din Penthouse. Pentru fanii săi din SUA și din Europa, această poveste produce emoție ce ajută în viitoarele alegeri ale populiștilor care vor urla că luptă nu pentru libertatea lor absolută, ci pentru libertățile noastre pe care democrația ni le fură.        

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...

Tânără reținută după ce a furat banii părinților și i-a înlocuit cu bancnote false

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești –...

Guvernul dă pensiile înainte de Paști. Care e capcana pentru lun viitoare | Săptămâna Online

Guvernul dă pensiile înainte de Paști, a decis Executivul...

Trafic restricționat pe Autostrada A2 București – Constanța. Restricții și pe A1 Deva – Nădlac

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că...