Jefuiți cât puteți, nimeni nu vă va atinge cu nimic

Data:

Reacțiile PNL și PMP cu privire la agresarea de către doi membri ai acestor partide a consilierei locale USR de la Mogoșoaia sunt groaznic de slabe.

Nu am mari așteptări de la bărbații din cele două formațiuni, căci trăim în țara în care agresiunea față de femei este încă văzută ca ceva normal.

PNL Ilfov s-a făcut deja de râs, inițial cu un mesaj în care nega agresiunea, apoi cu o reacție menită să întârzie o decizie dură, respectiv doar suspendarea din funcție a agresorului filmat, „până la finalizarea anchetei”. Când e clar că acel individ nu mai are ce căuta în politică.

Citește și: PNL Ilfov, reacţie în scandalul de la primăria Mogoșoaia: Consilierul liberal a fost suspendat din toate funcţiile din partid

PMP a reacționat similar, prin vocea lui Cristian Diaconescu, care a cerut Consiliului Executiv Județean al filialei Ilfov să-l suspende din toate funcțiile politice pe care le deține, până la finalizarea anchetei, pe membrul lor implicat în agresiune.

Dar constat o tăcere surprinzătoare de la femeile-politician. M-aș fi așteptat la mai multă solidaritate măcar de la ele.

Dar nu. Nici de la PNL, nici de la aliatul PSD.

Miza în bani e uriașă: un proiect imobiliar controversat, de 1 miliard de euro, întins pe 1100 hectare în așa-numitul “Sector Zero”, unde primarul și oameni-cheie din primărie și din PNL dețin zeci de hectare care se vor scumpi și vor să expropieze pe bani puțini terenurile cetățenilor care nu au proptele politice.

Dar disciplina de partid sau interesele mafiote centrale și de la Mogoșoaia justifică asemenea tăcere periculoasă a politicienelor? Se pare că da.

Citește și: Propaganda îi pregătește pe români pentru conflictul dintre Rusia și Ucraina. Mesaje care-i întorc împotriva Kievului

România e clar pe un drum al violenței în creștere. Nu mai există zi în care să nu se întâmple ceva inacceptabil, până la nivelul în care acest cuvânt s-a golit de relevanță.

Și, din păcate, lucrurile se vor înrăutăți, pentru că mesajul dat chiar de la Cotroceni, de la Guvern și din justiție e simplu: jefuiți cât puteți, nimeni nu vă va atinge cu nimic.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...