Jocuri murdare

Data:

Exact când s-a reîntețit pandemia și preturile au explodat, coalitia a făcut implozie.

Cîțu și-a permis un scandal care-i poate fi fatal – soldat cu o moțiune de cenzură care l-a aruncat la picioarele PSD (“dușmanul poporului” cum îi zice premierul). Acum depinde de PSD dacă apasă pe genunchiul lui Cîțu sufocându-l sau ca orice polițist corupt ia mita și-i dă drumul. Premierul și-a căutat însă criza cu lumânarea. Încălcând cu bună știință protocolul coaliției, Cîțu a forțat adoptarea PNDL 3 (Anghel Saligny) printr-o OUG fără avizul CES al ministrului Justiției și fără aprobarea USR care acuză PNDL 3 de “invitație la jaf pe bani publici ca la Dragnea” permițând alocarea discreționară a 10 mld. de euro către primarii care să-l voteze la Congresul PNL.

Enervați USRiștii au părăsit ședința în loc să lupte pentru amendamentele lor la OUG. Îngrijorat pentru Cîțul său, Iohannis a dojenit coaliția cerându-i echilibru, empatie și dialog. Ioc! USR a sabotat ședințele de guvern iar Cîțu l-a demis pe Stelian Ion pe care Iohannis în micile sale intervenții îl tot critica și pe care Cîțu l-a acuzat că, neavizând PNDL 3, e dușmanul satelor, al canalizării și al asfaltării: ”nu accept miniștri care se opun modernizării României, nu permit ca poporul român să fie șantajat”. Aha! Îl șantajezi pe Cîțu, șantajezi România.

Poporul nici nu sesizase că e șantajat de nea Ion fiind speriat de facturile la energie. Dar și USR voia înființarea Agenției de Investiții În Sănătate (tot 10 mld euro) pentru a-și căpatui apropiații. Faptul că USR și PNL își dau peste mână când fură, nu-l face pe niciunul mai cinstit – mai ales că au pus mână de la mână pentru a elimina orice decență. Stelian Ion pretinde că “am făcut ce trebuia”. Adică nimic. În grădina lui Ion toate dosarele dorm, numai Barna n-avea somn: voia la guvernare dar fără Cîțu, moțiune de cenzură (“avem 122 de semnături cu AUR”) și părăsirea guvernului.

Toate deodată. Cîțu l-a pus interimar la justitie pe Bode (MAI) iar acesta a avizat rapid PNDL 3 care a și fost adoptat emoționându-l pe Rareș Bogdan:”nu cred că cineva se opune unui proiect care se cheama atât de frumos Anghel Saligny”. Puteau să-i spună direct Făt Frumos. Basm. Rareș tocmai gătise la tv “tocaniță și ciorbiță” de ciuperci pe când Barna se văita că a “înghițit numai broaște” de la Cîțu așa că s-a repezit la varza AUR. Și astfel ultraprogresistul Barna și ultra-retrogadul Simion (extremele se atrag!) au depus împreună o moțiune de cenzură în timp ce PSD își publica propria moțiune. USRiștii au demonstrat astfel că sunt capabili de orice cu oricine. Ca Cîțu. Cîh. Asta înseamnă că și USR și PNL se pot pupa după ce s-au scuipat. În fond și Oana Mizil s-a împăcat cu Vanghelie dupa ce acesta a bătut-o de a băgat-o în spital. De altfel Iohannis a somat USR să se întoarcă urgent în coaliție renunțând la aventura compromițătoare cu AUR.

Puterea se bate pe bani, opoziția se bate în moțiuni: Ciolacu a acuzat USR că “face balet” iar Simion l-a acuzat pe Ciolacu că “face blat” cu Cîțu. În ședința coaliției USR aștepta demisia lui Cîțu iar Citu aștepta demisiile semnatarilor moțiunii “împotriva propriului guvern, ca Dragnea”. În final, USR a rămas cu AUR iar PNL la mâna PSD. Fiecare cu dușmanul lui. În politică doar pe dusmani te mai poți baza. Cine n-are dușmani să-și cumpere. Acum Cîțu e cu ochii pe ceas:”am câștigat big time”. Big shit sau time out?

Articolul a fost publicat mai întâi în Revista 22

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...