În urmă cu jumătate de an, anticipa eșecul Blue Air, iar acum, la 6 luni distanță, József Váradi, CEO Wizz, vorbește în exclusivitate pentru monitorulcj.ro despre ce înseamnă falimentul companiei aeriene românești, ce a urmărit prin campaniile de „salvare” după renunțarea Blue Air la zboruri, dar și despre capacitatea Wizz Air de a prelua traficul de la cei ce dispar de pe piață.
În luna aprilie, într-un interviu în exclusivitate pentru monitorulcj.ro, József Váradi, CEO Wizz Air, spunea că Blue Air se îndreaptă „spre eșec, spre faliment”, iar șase luni mai târziu compania aeriană și-a suspendat zborurile și nu are o dată exactă de reluare a acestora.
„Cred că există mai multe cazuri Blue Air în Europa, companii aeriene mari care nu cred că vor supraviețui”, este de părere Váradi, într-un interviu acordat în exclusivitate monitorulcj.ro.
Joi, 20 octombrie, omul de afaceri a ajuns la Cluj-Napoca unde a vizitat flota de aeronave de pe Aeroportul Internațional Cluj.
József Váradi a vorbit cu reporterii Monitorul de Cluj despre industria aviatică post pandemie și după o vară în care Wizz Air a întâmpinat numeroase probleme în ceea ce privește anulările și întârzierile de zboruri.
Citește și: Cine este de vină dacă România nu va intra în Schengen
România, piață puternică pentru Wizz Air
„România a fost o piață foarte puternică pentru această companie aeriană. De fapt, analizând capacitatea pe care o vom opera în și din afara României în perioada de iarnă aceasta este cu 60% mai mare decât era înainte de pandemie în perioada 2019-2020.
Cred că este o veste grozavă și, cu siguranță, România a avut performanțe excepționale, iar la Cluj avem una dintre cele mai puternice baze ale noastre din țară. Suntem foarte mândri de ceea ce Wizz Air este capabil să livreze țării, suntem aici să rămânem și vom continua să creștem, pentru a putea aduce mai multe avioane, mai multe rute, mai multe locuri, mai multe prețuri scăzute la fel ca înainte.
Dacă te uiți la starea industriei, multe companii aeriene se confruntă cu dificultăți, s-ar putea să se retragă, adică asta s-a întâmplat în România și s-ar putea întâmpla mai multe țări din Europa și vrem doar să ne asigurăm că avem resursele financiare la îndemână pentru a putea investi”,a declarat József Váradi.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!