Judecătoare din Călăraşi, exclusă din magistratură

Data:

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus joi excluderea din magistratură a judecătoarei Ileana Alexandru de la Tribunalul Călăraşi, pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare, informează Agerpres.

„În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică doamnei Alexandru Ileana – judecător în cadrul Tribunalului Călăraşi sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru săvârşirea mai multor abateri disciplinare prevăzute de art.99 lit. a), c), h), i) teza a II a, m) şi t) teza I din acelaşi act normativ”, se arată în decizia Secţiei.

De asemenea, CSM a sancţionat un alt judecător de la Tribunalul Călăraşi, Alecxandru Petronel, cu „retrogradarea din gradul profesional de tribunal în gradul profesional de judecător”, urmând ca acesta să fie mutat la Judecătoria Călăraşi.

În plus, Neluţa Marinica Tudorache – fostă judecătoare la Tribunalul Călăraşi – a fost sancţionată cu diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 25%, pentru o perioadă de 1 an, însă această sancţiune nu se va mai aplica.https://cbf832980f05215772efd4bafe264b88.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-38/html/container.html

Cei trei magistraţi pot ataca decizia CSM la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Articolul complet, pe GAZETA DE SUD.

spot_img
Gazeta de Sud
Gazeta de Sudhttps://www.gds.ro/
Cel mai citit cotidian regional din țară, cu peste 7.000 exemplare pe ediție, audiență de 40.000 de persoane pe ediție, apariție de luni-vineri, distribuție în toată zona Olteniei (Dolj, Olt, Gorj, Vâlcea, Mehedinți).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Afaceri cu bani publici. CJ Neamț și firma fraților Ciocan, aproape de o înțelegere de un sfert de miliard de lei

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Econeamț Piatra-Neamț, Consiliul Județean Neamț,...

VIDEO Secretarul general al NATO, la București: Nu-l putem lăsa pe Putin să câștige

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni, la Palatul Cotroceni,...

Biserica fortificată din Vermeș – Bistrița Năsăud, în pericol de a se dărâma

O nouă bucată din acoperișul Bisericii Reformate din satul...