Judecătorii din Pașcani au sancţionat o faptă care nu mai este pedepsită de lege

Data:

Este vorba despre o decizie a judecătorilor din Pașcani cu privire la plângerea împotriva unei amenzi primite de o femeie din Iași. Deși fapta de care fusese acuzată ieșeanca nu mai este pedepsită de lege, magistrații au considerat că trebuie să dea măcar un avertisment. În zeci de alte cazuri similare, sentința putea fi redusă la patru cuvinte: procesul-verbal se anulează.

Letiția P. s-a întors în țară din Italia pe 28 decembrie anul trecut. La acea dată, era în vigoare ordonanța de urgență care impunea obligativitatea completării unui formular digital de intrare în țară. Femeia l-a completat, și-a făcut sărbătorile la Pașcani, iar pe 10 ianuarie s-a întors în Italia. A revenit în aprilie, dată la care ordonanța privind formularul digital era deja abrogată.

Citește și: Ministerul Justiției se interesează, discret, de situația juridică a fugarului Dragos Săvulescu

A găsit în cutia poștală un proces-verbal de amendă completat pe 11 ianuarie, prin care era amendată de către Direcția pentru Sănătate Publică cu suma de 3.000 de lei pentru că nu ar fi completat formularul. Firesc, femeia s-a adresat instanței.

În fața judecătorilor din Pașcani, nici reprezentanții DSP nu au avut vreo pretenție. Ei au depus o întâmpinare prin care cereau să se constate că fapta contravențională a fost între timp oricum dezincriminată. Nu mai conta dacă avuseseră sau nu dreptate când o amendaseră pe Letiția P.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...