Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, acuzat de un polițist că a pus presiune asupra lui prin intermediului șefului Direcției Generale Anticorupție, a recunoscut că l-a sunat pe Liviu Vasilescu.
Magistratul a susţinut că n-a vrut să îi facă rău lui Gheorghe Ciorîia, subinspector de poliție în cadrul Direcției Generale Anticorupție, Serviciul Județean Anticorupție Olt, ci doar a discutat prieteneşte cu şeful acestuia referitor la modul în care sunt „educaţi” poliţiştii.
„Orice spuneam, vocifera, şi era un examen serios”
„Atitudinea lui a fost total nedemnă în timpul derulării examenului. Examenul a început într-adevăr la ora 8, dar erau foarte mulţi studenţi şi abia la 8.20 am ajuns la el. În loc să se legitimeze cu buletinul, mi-a dat legitimaţia de poliţist, ceea ce nu e în regulă.
Orice spuneam, vocifera, şi era un examen serios, i-am atras atenţia de mai multe ori, la un moment dat nişte fete, studente, mi-au atras atenţia că le deranjează, nu ştiu ce voia să facă, nu fac afirmaţii… totuşi, era un examen serios, e o relaţie profesor-elev, puţin respect aşa, puţin respect, bă’, totuşi, am 50 de ani, el are 23 sau 24!”, a explicat Alin Sorin Nicolescu, judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), contactat de The Epoch Times.
Magistratul a menționat și că l-a deranjat faptul că Geo Ciorîia a cerut, în timpul examenului, să meargă la toaletă, așa că i-ar fi spus: „Măi băieţică, măi copii… e examen serios, nu se merge tot timpul la veceu!”.
„Total deplasat! Mi-a spus «atitudinea dvs e demnă de un judecător la ICCJ?», un copil de 24 de ani să spună asta?”, s-a plâns magistratul.
Judecătorul recunoaște că l-a sunat pe șeful polițistului DGA: „Liviu Vasilescu este prietenul meu”
Întrebat de ce l-a sunat totuși pe șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu, și nu a apelat la o cale oficială de reclamare, judecătorul a menționat că este prieten cu directorul DGA și nu a dorit să depună o plângere oficială, ci doar să îi atragă atenția asupra angajaților săi.
„Dacă voiam să îi fac rău, îi făceam sesizare scrisă. Studenţii s-au plâns de el: «ne denajează, ne perturbă». A fost o discuţie informală, l-am sunat pe Liviu (Vasilescu n.r.), care e prietenul meu, şi i-am spus:
«Păi aşa îi educaţi pe poliţişti în România, e în regulă, în faţa a 200 de studenţi să mă facă nedemn de funcţia de judecător ICCJ, el care are 23 de ani? Păi ce facem cu societatea asta, cu lumea în care trăim?», atât a fost.
M-a întrebat Liviu: «Vrei să îi faci plângere?», i-am zis că nu, n-am făcut în viaţa mea. I-am zis doar că nu e în regulă cum îi educă. Dacă nu pentru poziţia profesor student atunci pentru părul meu alb…
Nu mai e respect, nu mai e nimic! Nu ştiu ce îi învaţă acolo instituţiile care îi educă. El (poliţistul n.r.) spune în postarea lui că e învăţat să fie demn.
Păi nu asta înseamnă să fii demn, demnitate înseamnă să ai răbdare, să ai bun simţ, ce a făcut el e total neonest!
Eu nu i-am făcut niciun râu, nu ştiam că l-au chemat şefii, habar nu aveam”, a declarat judecătorul care a făcut parte din completul de la ICCJ care i-a achitat pe torționarii lui Gheorghe Ursu.
„Nu mai există respect”
Magistratul a recunoscut și faptul că i-a trimis un mesaj lui Gheorghe Ciorîia, pe Whatsapp, dar susține că nu a știut că polițistul a fost obligat să-i ceară scuze.
„Da, dar nu am ştiut până atunci! Ascultaţi-mă, i-am spus aşa «Băi, ţi-a trecut un glonţ pe lângă ureche, trebuia să îţi fac sesizare scrisă, trebuia să iau măsuri cu tine, că tolerăm o dată, de două ori… sper să înţelegi ceva din chestia asta!»
Nu e în regulă ce se întâmplă cu generaţia asta. Şi îmi asum, ies în presă şi spun «Nu e în regulă, nu există respect!» Dacă eram rău intenţionat îi făceam sesizare scrisă, aveam susţinerea universităţii, aveam tot, nu se poate! Nu e posibil, sunt oripilat!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
[…] Citește și: Judecătorul recunoaște că l-a sunat pe șeful polițistului DGA: „Chiar dacă greşeam eu cu ceva, băi, strângi din dinţi, asta e” […]