Jurnal de voluntar în vama Siret: „O simplă vamă s-a transformat într-un univers în care grija pentru cel în nevoie devine legea care guvernează orice și pe oricine”

Data:

Bogdan Oprea este profesor universitar doctor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București iar acum este și voluntar în vama Siret la Fundația pentru SMURD.

El și-a făcut bagajul și a plecat din București pe 28 februarie a.c., nu a mai putut să stea și să nu facă nimic. Bogdan a pus tot ce credea că are nevoie în mașină și s-a dus tocmai la vama Siret pentru a se înrola în „armata de voluntari” care sprijină refugiații, scrie Saptamana.online.

Bogdan lucrează remote din mașină și își ține cursurile cu studenții, iar în restul timpului face muncă de voluntariat în vamă. După multe ore de muncă și voluntariat (care tot muncă este) Bogdan ține un jurnal de voluntar pe facebook și ne spune în fiecare zi ce s-a întâmplat și care sunt lucrurile importante.

Pentru că este profesor de comunicare și jurnalism, mi-am permis să îi solicit acordul de a publica pasajele importante din jurnalul lui de voluntar. Precizez că textul îi aparține lui Bogdan Oprea integral pentru că nu am vrut să interferez cu ceea ce simte el și cum se văd lucrurile de la firul ierbii, din teren, cum se spune.

Citește jurnalul de voluntar pe Saptamana.online

Citește și: Actorul ucrainean Pasha Lee a murit în timpul bombardamentelor de la Irpin

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...