Jurnalistă brutalizată de poliţişti câştigă procesul cu aceştia. Poliţia va trebui să îi plătească daune

Data:

Jurnalista Mădălina Roşca, de la Passport Production, a câştigat procesul intentat Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, proces intentat după ce mai mulţi poliţişti de la Secţia 10 au luat-o pe sus în seara zilei de 29 ianuarie 2020, în timp ce filma un protest alături de colegul şi soţul său, Paul Wagner.

Tribunalul Bucureşti a pronunţat o hotărâre definitivă prin care obligă Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti să îi plătească jurnalistei daune morale de 3000 de lei şi cheltuieli de judecată de 2300 de lei, pentru incidentul din februarie 2020 din faţa secţiei 10 Poliţie. Hotărârea este definitivă.

„Am câstigat definitiv procesul împotriva brutelor de poliţişti care m-au agresat şi reţinut abuziv, la intimidare, în timp ce documentam pentru Passport Productions un alt abuz şi un protest, chiar la Secţia de Poliţie nr. 10. Am primit şi prejudiciu moral, simbolic – simbolic am si cerut. Las hotărârea judecătorească în comentarii.

Ştiţi povestea cu canarul pe care minerii îl coborau cu ei în subteran? Dacă existau gaze periculoase, ele afectau întâi pasărea, dând timp minerilor să iasă. Aşa m-am simţit eu, şi alţi câţiva, când am simţit prima oară gazele hâde ale noii orânduiri politice, precum întâii canari din mină.

Povestea acesta a mea s-a întâmplat la sfârşitul lui ianuarie 2020, când documentam un protest pentru includerea dosarului Roşia Montana in UNESCO. Guvernul PNL, pe atunci la începuturi, de necriticat, se făcea că plouă, şi nu trimitea dosarul aşa cum promisese. Pentru prima oară post criza Dragnea, patru cetăţeni supăraţi au pus cele 3 litere, P N L, pe un banner critic, şi au fost ridicaţi abuziv şi reţinuţi ore în şir – ca pe vremea lui Dragnea. La urmă am fost ridicată şi agresată şi eu, care filmam lucrurile acestea.

Eu m-am ales cu o hernie la doua vertebre care mă va urmări toată viaţa. Şi ceva mai puţină speranţă. Cum guvernul PNL şi cabinetul în geacă de piele Marcel Vela trebuiau consolidate la capitolul imagine, a urmat o campanie sinistră de defăimare a mea, atacuri de la conturi false şi plus un video manipulator şi denigrator postat pe canalul lui Marian Godina, finul de cununie al lui Traian Berbeceanu, chiar şeful de cabinet al ministrului Marcel Vela la acea vreme. Acel video a fost la foarte scurt timp şters, dar raul era deja făcut. Cea mai cumplită lovitură a fost că prieteni şi colaboratori vechi din presă în mare parte au ales să nu spună/ scrie nimic, pentru că erau ”la pace” cu PNLul – PNL care avea bani de dat în campaniile electorale care aveau să urmeze.

S-au întâmplat multe de atunci, cu bune şi cu rele, atât de multe că povestea mea devine irelevantă: pe 16 martie s-a instituit starea de urgenţă şi Vela a devenit al doilea om în stat (azi e iar senator, că doar nu a dispărut nicăieri). Din statisticile oficiale ştim că şi-au pierdut viaţa 43.000 de români (cum ar veni, ca sa avem o imagine, întreaga populaţia din Caransebeş, oraşul unde a fost Marcel Vela primar, înmulţit cu doi şi câteva sate dimprejur).

Roşia Montana e azi în UNESCO.

Eu sunt bine. Nu mai pot sa zugravesc tavanul, nu mai pot să leg via şi am dureri când ridic ochii să privesc cerul.” a scris pe Facebook Mădălina Roşca.

„Sper ca prejudiciul să fie recuperat de la poliţiştii evident periculoşi care se fac vinovaţi direct de abuzuri, ca să se teama pe viitor sa se lase lesne folosiţi ca unelte politice” a adăgat Mădălina Roşca pentru Epoch Times.

Articolul integral poate fi citit pe THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related