Jurnaliștii prahoveni îl acuză pe primarul din Ploiești că încearcă să-i intimideze

Data:

Șapte publicații din Prahova îl acuză pe primarul liberal Andrei Volosevici că refuză să colaboreze cu presa și că a încercat să o intimideze pe jurnalista Cristina Iancu, după ce aceasta a publicat mai multe dezvăluiri despre activitatea Primăriei.

„Formulăm un apel public prin intermediul căruia ne exprimăm consternarea față de modul în care înțeleg oamenii aleși în fruntea administrației locale ploieștene să trateze relația cu reprezentanții mass-media.

Majoritatea semnatarilor acestui apel avem peste 20 de ani de experiență în mass-media, perioadă în care am experimentat felurite tipuri de interacțiuni cu cei ajunși vremelnic în funcții de conducere. Unii și-au înțeles menirea, alții, însă, au confundat funcția de aleși locali cu cea de patron de unitate administrativ teritorială.

Aroganța, lipsa de transparență și, de prea multe ori, intimidările fățișe împotriva jurnaliștilor nu își au locul într-o societate care se luptă, de peste 30 de ani, să desăvârșească sacrificiul eroilor Revoluției din 1989 și rănile încă deschise din acea perioadă”, acuză jurnaliștii de la cele 7 publicații.

Amenințare cu darea în judecată

Protestul lor a plecat de la faptul că primarul Andrei Volosevici a refuzat să răspundă unor solicitări de informații publice, în schimb a amenințat-o pe jurnalistă că o dă în judecată. .

„Recent, una dintre colegele noastre, Cristina Iancu a avut o discuție prin intermediul aplicației Whatsapp cu primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, după ce a publicat articolul „FOTO DOCUMENT! Volosevici a falimentat Ploieștiului! Veolia solicită jumătate din bugetul anual al municipiului! Care este suma uriașă pe care o solicită primăriei!„. Din păcate, edilul Ploieștiului si-a făcut un obicei din a intimida jurnaliștii, iar acest lucru trebuie sa înceteze.

În loc să răspundă punctual la acuzele formulate public, primarul Volosevici amenință cu acționarea în judecată. E dreptului său și al altora care reacționează la fel, numai că de la intimidare la agresiune și apoi la abuz nu sunt decât câțiva pași mici de făcut”, se arată în protest.

Precedentul de pe Whatsapp

Jurnaliștii arată că primarul a dat în judecată și pe Sebastian Ignat și publicația Actualitatea Prahoveană, dar prin intermediu instituției Primarului Municipiului Ploiești, nu ca persoana fizică.

„În baza unor acuze care țin de domeniul fantasticului, edilul Ploieștiului a ales această variantă de „dialog” cu mass-media, nu înainte de a trimite mesaje calomniatoare tot prin intermediul aplicației Whatsapp către jurnalistul Sebastian Ignat.

Observăm, cu regret, că edilul Andrei Volosevici nu pare dispus să înțeleagă chestiuni esențiale referitoare la rolul presei în societate. Mass-media, chiar și atunci când formulează critici, reprezintă un partener al persoanei publice, nu un inamic. Expunerea unor subiecte în spațiul public reprezintă esența democrației, completând un dialog constructiv și absolut necesar oricărei societăți deschise.

În astfel de momente, suntem uniți și vom acționa împreună împotriva oricărei forme de agresiune din partea politicului. Intimidările nu rezolvă decât un singur lucru: ne arată că după 32 de ani de la Revoluție, lupta cu schimbarea mentalităților este în desfășurare și ne motivează să continuăm pentru un viitor mai bun, într-o societate în care normalitatea nu se reglează prin limbaj licențios sau amenințări de bodegă, ci prin dialog!”, transmit jurnaliștii prahoveni.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...