Kamala Harris, în România. Vicepreşedintele SUA anunță noi sancțiuni împotriva Rusiei VIDEO

Data:

Nu există date care să indice că România ar fi ţintită printr-o agresiune, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, aflată în vizită la Bucureşti.

Liderul român a declarat că a discutat cu șeful statului despre coordonarea noastră în vederea răspunsului comun la aceste provocări fără precedent, îndeosebi în plan umanitar.

„România şi Statele Unite, alături de alte ţări aliate şi partenere, au acordat ajutor pe multiple paliere Ucrainei şi poporului său, care rezistă cu eroism, curaj şi hotărâre.

După cum cunoaşteţi, am decis operaţionalizarea la Suceava a facilităţii logistice umanitare, un aşa-numit hub, care, inclusiv cu sprijinul Uniunii Europene, are rolul de a colecta şi transporta donaţiile internaţionale în domeniul ajutorului umanitar pentru cetăţenii ucraineni. Am invitat şi Statele Unite să sprijine activitatea acestui centru”, a precizat Iohannis.

Kamala Harris: Rubla a căzut, bursa rusească nu s-a deschis, sancțiunile au efecte

Vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, aflată în vizită la Bucureşti, a declarat că diplomaţia reprezintă modalitatea de a rezolva situaţia din Ucraina, evidenţiind totodată că rubla a înregistrat valori scăzute în urma sancţiunilor aplicate Rusiei.

„De la început, SUA au încercat să se angajeze în activităţi diplomatice în mod dinamic şi, din tot ce ştim şi din ce am fost martori, Putin nu a arătat nicio intenţie să se implice în acţiuni diplomatice. Am văzut acest lucru şi la conferinţa de la Munchen.

Noi am menţinut activitatea noastră. Am observat de la Putin minciuni, dezinformare şi activităţi de agresiune. Noi considerăm în continuare că diplomaţia este modalitatea de a se rezolva aceste probleme şi să ne asigurăm că aliaţii noştri sunt puternici şi că trebuie să existe consecinţe serioase pentru responsabilitate, în ceea ce priveşte ceea ce face Rusia.

De aceea am aplicat sancţiuni importante. Bineînţeles, moneda rusă a căzut şi asta este încă o dovadă că măsurile pe care le-am luat sunt măsuri împotriva acţiunii revoltătoare a Rusiei”, a arătat vicepreședintele SUA.

Aceasta a menționat că vor urma și alte sancțiuni economice împotriva Rusiei, dacă războiul continuă.

YouTube video

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, este în România, în prima sa vizită în țara noastră de la preluarea mandatului.

Kamala Harris a venit la București în contextul amenințărilor de securitate pe care le presupune invazia Rusiei în Ucraina.

Vicepreședintele SUA și președintele Klaus Iohannis au ascultat intonarea imnurilor naționale ale Statelor Unite ale Americii și României, iar ulterior au ajuns la Palatului Cotroceni, pentru discuții.

Știe în curs de actualizare

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...