Kazahstan | Legăturile dintre președintele KazTransGas și firmele care au contracte cu statul

Data:

O investigație a jurnaliștilor de la Europa Liberă din Kazahstan arată că există legături indirecte între președintele gigantului KazTransGas, singura firmă care comercializează gaz în Kazahstan, și mai multe firme care au beneficiat de contracte masive cu statul.

Potrivit romania.europalibera.org, Jurnaliștii scriu inclusiv de un contract de 20 de miliarde de dolari pentru procesarea așa-numitul gaz asociat de la KazTransGas.

Din documentele publice, consultate de jurnaliștii de la Europa Liberă din Kazahstan, reiese că Kairat Sharipbaev, președintele KazTransGas, a favorizat unele start-up-uri cu care a avut legături în trecut, dar și pe un partener de afaceri obscur care figurează printre aceste companii.

Nu este clar dacă președintele KazTransGas a profitat direct de relația sa personală discretă cu fiica cea mare a fostului președinte al Kazahstanului – Nursultan Nazarbaev, a cărui influență a scăzut abia de când acesta s-a retras în urmă cu doi ani. Dar numirea lui Kairat Sharipbaev la președinția gigantului KazTransGas și creșterea averilor sale au coincis cu informațiile despre o relație de lungă durată cu fiica cea mare a lui Nazarbaev, Darigha.

Ani la rând, fostul președinte Nazarbaev a fost acuzat de clientelism pentru apropiații săi care s-au îmbogățit prin afaceri ținute ascunse.

Citiți articolul integral pe romania.europalibera.org!

Foto: bzgp.kz

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă | G4Media.ro

Piedone și cei 46 de interpuși. O „fărție” prosperă...

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...