luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăÎn lumeKazahstan | Legăturile dintre președintele KazTransGas și firmele care au contracte cu...

Kazahstan | Legăturile dintre președintele KazTransGas și firmele care au contracte cu statul

O investigație a jurnaliștilor de la Europa Liberă din Kazahstan arată că există legături indirecte între președintele gigantului KazTransGas, singura firmă care comercializează gaz în Kazahstan, și mai multe firme care au beneficiat de contracte masive cu statul.

Potrivit romania.europalibera.org, Jurnaliștii scriu inclusiv de un contract de 20 de miliarde de dolari pentru procesarea așa-numitul gaz asociat de la KazTransGas.

Din documentele publice, consultate de jurnaliștii de la Europa Liberă din Kazahstan, reiese că Kairat Sharipbaev, președintele KazTransGas, a favorizat unele start-up-uri cu care a avut legături în trecut, dar și pe un partener de afaceri obscur care figurează printre aceste companii.

Nu este clar dacă președintele KazTransGas a profitat direct de relația sa personală discretă cu fiica cea mare a fostului președinte al Kazahstanului – Nursultan Nazarbaev, a cărui influență a scăzut abia de când acesta s-a retras în urmă cu doi ani. Dar numirea lui Kairat Sharipbaev la președinția gigantului KazTransGas și creșterea averilor sale au coincis cu informațiile despre o relație de lungă durată cu fiica cea mare a lui Nazarbaev, Darigha.

Ani la rând, fostul președinte Nazarbaev a fost acuzat de clientelism pentru apropiații săi care s-au îmbogățit prin afaceri ținute ascunse.

Citiți articolul integral pe romania.europalibera.org!

Foto: bzgp.kz

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE