Kievul începe să revină la viaţa de odinioară

Data:

De la începutul lunii aprilie, Kievul pare că a revenit la viață. Potrivit Deutsche Welle, mulți locuitori care au părăsit capitala ucraineană odată cu începerea bombardamentelor rusești, la sfârșitul lunii februarie, se întorc încet-încet la casele lor, chiar dacă administrația orașului avertizează că amenințarea militară încă nu a dispărut.

Magazinele, cafenelele, restaurantele și frizeriile se deschid din nou. Școlile sunt și ele pregătite să își reînceapă activitatea, chiar dacă sub o formă diferită. Potrivit administrației orașului, 90 la sută dintre elevi vor beneficia din nou de învățământ la distanță.

La începutul lunii aprilie, guvernul ucrainean a anunțat că deține în mare parte controlul Kievului, după ce trupele rusești s-au retras din regiune. Atacurile rusești par să se concentreze acum asupra estului și sudului țării. În urma retragerii armatei ruse din Bucea a rămas o imagine de groază, cu numeroase cadavre lăsate pe străzi.

Continuarea, în Deutsche Welle,

Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Suedia a descoperit o a patra scurgere de gaze la conductele Nord Stream

O a patra scurgere de gaz din conductele Nord...

Stația de asfalt construită fără acord de mediu de Primăria Bistrița, desființată

Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud a efectuat...