Kievul începe să revină la viaţa de odinioară

Data:

De la începutul lunii aprilie, Kievul pare că a revenit la viață. Potrivit Deutsche Welle, mulți locuitori care au părăsit capitala ucraineană odată cu începerea bombardamentelor rusești, la sfârșitul lunii februarie, se întorc încet-încet la casele lor, chiar dacă administrația orașului avertizează că amenințarea militară încă nu a dispărut.

Magazinele, cafenelele, restaurantele și frizeriile se deschid din nou. Școlile sunt și ele pregătite să își reînceapă activitatea, chiar dacă sub o formă diferită. Potrivit administrației orașului, 90 la sută dintre elevi vor beneficia din nou de învățământ la distanță.

La începutul lunii aprilie, guvernul ucrainean a anunțat că deține în mare parte controlul Kievului, după ce trupele rusești s-au retras din regiune. Atacurile rusești par să se concentreze acum asupra estului și sudului țării. În urma retragerii armatei ruse din Bucea a rămas o imagine de groază, cu numeroase cadavre lăsate pe străzi.

Continuarea, în Deutsche Welle,

Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un drum județean care a ajuns să coste un milion de euro pe km începe deja să crape

Drumul strategic, în care Consiliul Județean Botoșani a pompat...

Forumul european anti-trafic: Prevenirea traficului de copii în contextul european actual

Evenimentul sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Omului și 74...

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...