marți, 30 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitateKlaus Iohannis: Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii...

Klaus Iohannis: Am decis să convoc mâine o ședință cu toți responsabilii guvernamentali implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive

În cea mai neagră zi de la începutul pandemiei, președintele Klaus Iohannis a admis, în premieră, că „nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum” și a anunțat că va face miercuri o ședință cu responsabilii guvernamentali implicați în combaterea pandemiei pentru stabilirea unor restricții clare. „Este alarmantă lipsa de acțiuni concrete din partea autorităților”, a spus șeful statului.

Șeful statului a spus că sunt necesare măsuri urgente „pentru a opri acest val pandemic foarte agresiv” și este nevoie de ele acum. „Fie că vorbim de Certificatul verde adoptat în regim de urgență de către Parlament sau de alte măsuri capabile să reducă pe termen scurt mobilitatea și interacțiunea umană, nu trebuie să mai pierdem nicio clipă în a le asuma și pune în aplicare, indiferent cât de nepopulare ar părea. Orice zi pierdută sau de ezitare poate avea efecte dramatice pentru noi toți, ca societate”, a afirmat Iohannis.

Președintele a mai spus că ceea ce se întâmplă acum este o „dramă națională de proporții teribile”, iar „prioritatea zero este în acest moment salvarea vieții semenilor noștri, protejarea sănătății celor vulnerabili și a celor bolnavi”.

Citiți articolul integral pe HotNews.ro

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE