VIDEO Iohannis: Nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate

Data:

​​Președintele Klaus Iohannis a susținut, marți, o conferință de presă la Palatul Cotroceni, în care a abordat mai multe teme ale momentului, printre care soluțiile economice, legile securității naționale sau modificarea Constituției.

„Nu cred și nu avem un plan de a intra într-un procedeu de austeritate din motive simple. Am avut criza economică din 2009, 2010, 2011 unde s-a încercat combaterea crizei prin măsuri de austeritate, iar rezultatele nu au fost bune. Nu accept un nou experiment de acest tip cu România”, a spus președintele.

Președintele a mai precizat că Guvernul alocă bani pentru investiții și a venit cu pachete de sprijin succesive pentru populație, care vor continua.

Citește și: Profesoară hărțuită 10 ani pentru că a dezvăluit nereguli la concursuri școlare. Abia CEDO i-a dat dreptate

Se impune o modernizare a Codului fiscal

Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii despre modificările la Codul Fiscal, arătând că se impune o modernizare a întregului cadru.

„Am discutat aceste proiecte şi cu premierul şi cu miniştrii. În primul rând, cred că este important de ştiut că aceste chestiuni vor fi puse în discuţie publică şi nu se vor hotărî peste noapte, cum se spune. Este încă o etapă de discuţii şi cu mediul de afaceri, cu sindicatele.

A doua chestiune, nu are rost să speculăm chestiuni care poate nu vor fi niciodată puse în practică, cum ar fi raţionalizarea gazului sau alte lucruri pe care nu şi le doreşte nimeni şi dacă au fost discuţii ele au fost la nivel tehnic, pentru că dacă se întâmplă o catastrofă este bine să fii pregătit pentru ea, dar nu lucrăm în acel scenariu.

Pe de altă parte, este un lucru cunoscut că există o serie de taxe şi impozite care au fost introduse în alte circumstanţe, poate fără a fi foarte bine fundamentate sau discutate. Se impune o modernizare a întregului cadru. La asta se lucrează, aceasta vor fi prezentate de Guvern şi nu de mine.

Citește și: VIDEO Iohannis despre legile securității naționale: „Nu le-am citit, nu le-am cenzurat”

Eu i-am rugat să le analizeze foarte bine, să nu apară o povară suplimentară pentru oamenii de rând, să nu apară o inhibiţie pentru afaceri, ci să apară o corecţie care face lucrurile mai transparente, mai corecte şi care în definitiv duc la o mai bună colectare a banilor pentru bugetul de stat.

O mai bună colectare însemnând că se reduce evaziunea fiscală”, a declarat şeful statului.

Urmăriți întreaga conferinţă de presă susținută de ​​Președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni (LIVE).

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Profesori din zonele ucrainene ocupate de Rusia, torturați pentru că au refuzat să predea limba rusă

Profesorii din zonele eliberate de ucraineni de sub controlul...

Patriarhul Kirill al Rusiei a fost țintuit la pat de COVID

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru...

PSD l-a exclus pe deputatul Bălășoiu, fotografiat în ipostaze intime cu un băiat

PSD a anunțat excluderea din partid a deputatului Aurel...