Kovesi a mai respins un procuror european trimis de Bulgaria la Parchetul European

Data:

Parchetul European, condus la Laura Codruța Kovesi, a respins-o pe Anita Djamalova, propunerea Bulgariei pentru postul de procuror european delegat, transmite publicația bulgară Mediapool, citată de Rador.

Din decizie reiese că Djamalova, care este procuror județean adjunct la Pernic, a fost invitată pentru o discuție cu procurorii europeni, iar autoritățile bulgare au trimis informații suplimentare despre ea. În cele din urmă, însă, Parchetul European a arătat că Djamalova nu a îndeplinit criteriile de la punctul 2 al articolului 17 din Regulamentul privind Parchetul European.

Acesta arată că „din momentul numirii și până la eliberarea lor din funcție, procurorii europeni delegați sunt membri activi ai Parchetului sau ai sistemului judiciar în respectivele state membre care i-au numit. Independența lor trebuie să fie lipsită de îndoială și ei trebuie să aibă calificările necesare și experiența practică relevantă în sistemele lor juridice naționale”.

Djamalova este un procuror activ. Astfel, ea lasă Parchetul European cu unele îndoieli cu privire la independența sa.

Miercuri a fost aprobată nominalizarea lui Ivailo Iliev pentru postul de procuror european. El este procurorul districtual din Kiustendil. Împreună cu el, Bulgaria are deja 9 procurorii delegați și mai rămâne un singur post vacant, titrează G4 MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi, aruncate pe câmp | Oltenia Live

Deșeurile din incendiul de la Primăria Pleșoi au fost...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...