miercuri, 28 iulie 2021
AcasăLa ziActualitateKremlinul ar fi investit 11,4 milioane de euro în campania prezidenţială a...

Kremlinul ar fi investit 11,4 milioane de euro în campania prezidenţială a lui Dodon în Moldova

Moscova ar fi investit 11.453.000 de euro în campania electorală a fostului preşedinte prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, potrivit unui articol apărut în ziarul german Bild, citat de Ziarul de Gardă de la Chişinău. Suma ar fi fost necesară acțiunilor pre și post-campanie.

Potrivit mass-media citate, 4 milioane de euro din suma respectivă erau destinate ca mită pentru ‘candidaţii prietenoşi’ care urmau să implementeze politicile Kremlinului în Republica Moldova după alegeri; 528.000 de euro erau destinate unor ‘proiecte media’ de propagandă, 393.000 de euro – pentru mituirea observatorilor străini la alegeri şi jumătate de milion de euro pentru ‘procesarea rezultatelor de către Comisia Electorală’ – ‘ultimul as’ din mâneca Kremlinului, în cazul că propriul candidat urma să piardă alegerile.

Pentru a atribui mai multă greutate celor dezvăluite, Bild publică un document în facsimil, redactat în limba rusă, cu repartizarea sumelor respective.

În iulie 2020, conform dezvăluirilor Bild, citat de Ziarul de Gardă, Serviciul de Informaţii şi de Securitate al Republicii Moldova (SIS) a identificat numeroase ‘proiecte’ pe care Kremlinul le implementa sau intenţiona să le implementeze pentru a influenţa alegătorii, între care şi aşa-numitul ‘proiectul Adolf’ al cărui scop era demoralizarea taberei proeuropene.

În cadrul ‘proiectului Adolf’, urmau să fie realizate mai multe videoclipuri pentru care Moscova ar fi fost pregătită să ofere 10.000 de euro pe lună pentru actori, echipe de filmare şi costuri de producţie.

Citește articolul complet în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE