Kremlinul susține că a oprit gazul spre Germania din cauza sancțiunilor europene

Data:

Kremlinul a declarat luni că oprirea livrărilor de gaze către Germania prin conducta Nord Stream a fost cauzată de sancțiunile occidentale care împiedică întreținerea infrastructurii sale.

„Problemele cu pomparea (gazului) au apărut din cauza sancțiunilor care au fost impuse țării noastre”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la câteva zile după ce conducta cheie a fost închisă pe termen nelimitat pentru reparații, potrivit AFP și Reuters.

„Sancțiuni care împiedică deservirea unităților, care împiedică mutarea lor fără garanții legale corespunzătoare… aceste sancțiuni impuse de statele occidentale sunt cele care au adus situația la ceea ce vedem acum”, a susținut Peskov.

Citește și: De ce tac profesorii?

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Moscova „respinge încercările” Occidentului de „a pune responsabilitatea și vina” Moscovei.

„Este Occidentul colectiv – în acest caz Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie – care sunt de vină pentru situația care ajunge la acest punct”, a spus Peskov.

Gigantul rus al gazelor Gazprom a declarat vineri că Nord Stream, care urma să se redeschidă în weekend, după trei zile de întreținere, va rămâne închisă pentru reparații, după ce au fost descoperite „scurgeri de ulei” într-o turbină.

În urma impunerii sancțiunilor economice asupra ofensivei Kremlinului asupra Ucrainei, Rusia a redus sau oprit livrările către diferite națiuni europene, provocând creșterea prețurilor la energie.

Kremlinul spune că sancțiunile au blocat returnarea unei turbine Siemens care făcea obiectul unor reparații în Canada. Germania, unde se află acum turbina, a declarat că Moscova blochează returnarea piesei critice de echipament.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret de inteligență artificială | Aktual24

Armata SUA a testat în Ucraina un proiect secret...

Candidatul independent care ar putea provoca înfrângerea lui Trump în fața lui Biden | Aktual24

Campania independentă a lui Robert F. Kennedy Jr. pentru...

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la 15,1 miliarde de kilometri de Pământ |Aktual24

NASA a reparat computerul sondei Voyager 1, aflată la...