joi, 28 octombrie 2021
AcasăLa ziLa 10 ani de când a fost dat în folosință, Pasajul Basarab...

La 10 ani de când a fost dat în folosință, Pasajul Basarab din capitală încă nu are recepția făcută. Este ruginit, vandalizat, iar nodul intermodal arată deplorabil

Ruginit, plin de graffiti și cu elemente metalice complet afectate. Așa arată cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România la 10 ani de când a fost inaugurat. G4Media arată că, la 10 ani ani de când Primăria Municipiului București a plătit pentru această investiție nu mai puțin de 255 milioane de euro, pasajul nu are nici acum recepția făcută.

Nodul intermodal arată însă cel mai rău. Are multe geamuri sparte, toalete vandalizate și insalubre, chioșcuri de informare turistică care nu merg și scări rulante nefuncționale de ani buni. Lifturile sunt singurele care merg însă în exterior sunt mâncate de rugină.

Specialiștii consultați de G4Media.ro susțin că fără a avea recepția făcută, lucrarea practic nu există în acte și prin urmare nu poate fi utilizată în condiții de siguranță.

„Inexistenta receptiei, înseamna că acea constructie nu a îndeplinit cerintele initiale din autorizația de construire, condițiile tehnice sau de siguranță, sau pur și simplu este o delăsare administrativă în a finaliza acest proces. Fără recepție, o construcție nu există. Ea nu apare în niciun document ca fiind finalizată și că poate fi utilizată în condiții de siguranță de către cetățeni.”, este de părere Dragoș Dincă, profesor universitar în Administrație Publică, SNSPA.

Articolul integral, pe G4Media.ro!

SursăG4 Media
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE