La 10 ani de când a fost dat în folosință, Pasajul Basarab din capitală încă nu are recepția făcută. Este ruginit, vandalizat, iar nodul intermodal arată deplorabil

Data:

Ruginit, plin de graffiti și cu elemente metalice complet afectate. Așa arată cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România la 10 ani de când a fost inaugurat. G4Media arată că, la 10 ani ani de când Primăria Municipiului București a plătit pentru această investiție nu mai puțin de 255 milioane de euro, pasajul nu are nici acum recepția făcută.

Nodul intermodal arată însă cel mai rău. Are multe geamuri sparte, toalete vandalizate și insalubre, chioșcuri de informare turistică care nu merg și scări rulante nefuncționale de ani buni. Lifturile sunt singurele care merg însă în exterior sunt mâncate de rugină.

Specialiștii consultați de G4Media.ro susțin că fără a avea recepția făcută, lucrarea practic nu există în acte și prin urmare nu poate fi utilizată în condiții de siguranță.

„Inexistenta receptiei, înseamna că acea constructie nu a îndeplinit cerintele initiale din autorizația de construire, condițiile tehnice sau de siguranță, sau pur și simplu este o delăsare administrativă în a finaliza acest proces. Fără recepție, o construcție nu există. Ea nu apare în niciun document ca fiind finalizată și că poate fi utilizată în condiții de siguranță de către cetățeni.”, este de părere Dragoș Dincă, profesor universitar în Administrație Publică, SNSPA.

Articolul integral, pe G4Media.ro!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...