La ce se poate aştepta Occidentul în cazul înfrângerii lui Putin

Data:

Preşedintele rus Vladimir Putin nu poate câştiga, dar Ucraina poate. Singurele întrebări sunt când, cu ce costuri, în ce măsură şi ce se va întâmpla mai departe.

Acesta este verdictul după şapte luni din cel mai sângeros şi mai distructiv război pe care l-a suferit Europa din 1945 încoace, a declarat analistul politic britanic Edward Lucas pentru Centrul de Analiză Politică Europeană (Center for European Policy Analysis – CEPA)

Potrivit analistului, armata Ucrainei este deja mai mare şi mai eficientă decât cea a Rusiei. Devine mai puternică pe zi ce trece, adăugând că trupele ruseşti „se dezintegrează sub ochii noştri, demoralizate (la propriu) de conducerea lor proastă, de planificarea defectuoasă şi de logistica slabă”.

„Nu mă credeţi pe cuvânt. Uitaţi-vă la talk-show-urile ruseşti, casele de rezonanţă ale maşinăriei de propagandă a Kremlinului. Nimeni nu mai crede acum că aceasta este doar o ‘operaţiune militară specială’. Cuvântul ‘război’ – cândva tabu – este rostit cu regularitate. Recentele eşecuri militare sunt, de asemenea, discutate în mod deschis.

Citește și: Ce sunt armele nucleare tactice? Ar trebui să ne îngrijorăm?

Rugat să explice pierderea centrului logistic de la Liman, Andrei Guruliov, fostul comandant adjunct al districtului militar de sud al Rusiei, cândva bombastic, a dat vina pe ‘minciuna constantă’, de jos în sus.

Câteva secunde mai târziu, conexiunea sa Skype a căzut. Maxim Yusin, editor politic la televiziunea de stat, a declarat: ‘Este greu să te cerţi cu visătorii care trăiesc în propria lor lume’. Asta sună ca un atac abia voalat la adresa bombănelii iluzorii a lui Putin.

În timp ce aspectele practice militare şi obiectivele politice diferă, liderul rus a marcat o premieră geopolitică. El pretinde că a anexat un teritoriu din care forţele sale se retrag cu capul înainte”, a precizat Lucas.

Continuare în THE EPOCHTIMES ROMANIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...