La cea mai bogată universitate din Iași, studenții sunt puși să dea mii de lei pe consumabile

Data:

Un grup de studenţi din anul al VI-lea de la Facultatea de Medicină Dentară a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) a trimis o plângere pe adresa redacţiei „Ziarului de Iaşi” în legătură cu faptul că trebuie să achiziţioneze din buzunarul propriu, an de an, materiale pentru procesul didactic în valoare de sute de lei. 

Cuplat cu banii pe care îi dau pentru instrumentarul medical care să îi ajute în procesul didactic, la finalul studiilor, chiar dacă au fost înscrişi pe locuri finanţate de stat, cu taxă zero, rămân cu o gaură în buget echivalentul cu taxa pe un semestru sau chiar pe un an de zile.

 „Am intrat acum în ultimul an de studiu şi în ultimii trei ani am cumpărat o bună parte dintre materialele sanitare pe care le folosim în lucrările practice. Şi practica este aceeaşi, am văzut listele cu achiziţii pe care le avem de făcut atât noi, cât şi colegii din ani mai mici: alte sute şi mii de lei pe care le dăm în special pe consumabile. Citim în presă cum universitatea câştigă milioane de euro din taxele studenţilor străini, dar noi trebuie să ne cumpărăm chiar şi materialele elementare”, a declarat unul dintre semnatarii scrisorii pentru „Ziarul de Iaşi”.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Citește și: Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia din funcția de ministru al EducațieiUrmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...